Economic Local

Institutul Regional de Oncologie cumpără aparatură medicală! Investiția are o valoare de aproape 1,8 milioane de euro. Vodafone și Orange s-au înscris în competiție

Publicat: 13 ian. 2021
Sediul Institutului Regional de Oncologie, din Iași, de pe strada Lascăr Catargi
Activitatea de la IRO Iași va fi îmbunătățită cu noi echipamente

IRO Iași cumpără echipamente pentru buna desfășurare a activității. Nu mai puțin de 28 de loturi de produse au fost scoase la licitație. La licitația demarată recent, interesul furnzorilor de aparatură medicală a fost ridicat. Ofertele au intrat în etapa de evaluare

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași continuă programul de achiziții. Recent, a fost lansată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de aparatură medicală și echipamente. Prevederea bugetară a procedurii este de 8.803.448 lei, fără TVA, aproximativ 1,8 milioane euro. La licitație au fost depuse nu mai puțin de 32 de oferte. Printre participanți se numără S&T Medtech SRL, Medical Grup SRL, Nano Systems SRL, Eximia Medical SRL, Linde Gaz Romania SRL, Vodafone Romania SA, Orange Romania SA, Alpha Medical SRL, Proton Impex 2000 SRL, Dacorum Grup SRL, Sante International SA, Tehno Electro Medical Company SRL, Karl Storz Endoscopia Romania SRL, Rocs Logistic Team SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Ofertele cu prețul cel mai mic vor fi declarate câștigătoare.

A fost stabilită lista de echipamente ce vor fi folosite de Institutul Regional de Oncologie

Conform necesarului, pe lista de achiziții se află o cameră izolatoare cu presiune negativă, robot mobil pentru dezinfecție cu radiații UVC, generator de aerosoli mobil, complet automatizat pentru dezinfecția suprafețelor pe cale aeriană, dozator dezinfectant cu pedală și upgrade stație de producere oxigen, sistem electronic de ticketing, aparat pentru vizualizări vene, aparat de stimulat tusea etc. Procedura este împărțită în 28 de loturi.

„Se va face dovada conformității produselor care urmează să fie furnizate cu cerințele prevăzute în caietul de sarcini. În acest scop, propunerea tehnică va conține un comentariu, articol cu articol al elementelor conținute în caietul de sarcini, inclusiv specificațiile tehnice, prin care să demonstreze corespondența propunerii tehnice cu elementele respective”, se mai arată în documentația procedurii.

IRO a lansat altă licitație, pentru furnizarea mai multor loturi de materiale sanitare

Totodată, recent, IRO a lansat altă licitație, pentru achiziția mai multor loturi de medicamente și materiale sanitare. Contractul estimat la o valoare de 328.114.771 lei, fără TVA, aproape 68 de milioane de euro, se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 38 de oferte. Printre firmele participante se numără: Pharma Ahead SRL, Direct Pharma Logistics SRL, B. Braun Medical SRL, Flexi Pro SRL, Pharmafarm SRL, Farmacia Remedia Distribution & Logistics SRL, TZMO Romania SRL, Alliance Healthcare Romania SRL, Atlas Medical SRL, Felsin Farm SRL, Bio Eel SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Pharma SRL, Steril Romania SRL, Compania Națională Unifarm SA. Contractul presupune și furnizarea mai multor loturi de medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice. Autoritatea contractantă a inclus pe lista achizițiilor și echipamentele de protecție necesare pe perioada pandemiei de COVID-19. Este vorba despre halate chirurgicale dublate, măști chirurgicale cu șiret/elastic, papuci chirurgicali etc.

Adauga un comentariu