Economic Local

Institutul Regional de Oncologie Iași cheltuie 68 de milioane de euro pe medicamente și materiale sanitare! La licitație au fost depuse 39 de oferte

Publicat: 08 ian. 2021
Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași
Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași cumpără medicamente, dar și materiale sanitare

Pacienții, dar și personalul medical, vor beneficia de materiale sanitare, dar și medicamente. IRO organizează licitația pentru achiziția necesarului, valoarea contractului ajungând la 68 de milioane euro. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni

Noi achiziții sunt anunțate la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași, din Copou. În cursul acestei săptămâni a fost lansată licitația pentru achiziția mai multor loturi de medicamente și materiale sanitare. Contractul estimat la o valoare de 328.114.771 lei, fără TVA, aproape 68 de milioane de euro, se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 38 de oferte. Printre firmele participante se numără: Pharma Ahead SRL, Direct Pharma Logistics SRL, B. Braun Medical SRL, Flexi Pro SRL, Pharmafarm SRL, Farmacia Remedia Distribution & Logistics SRL, TZMO Romania SRL, Alliance Healthcare Romania SRL, Atlas Medical SRL, Felsin Farm SRL, Bio Eel SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Pharama SRL, Steril Romania SRL, Compania Națională Unifarm SA. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord – cadru. Medicamentele vor fi administrate pacienților cu afecțiuni oncologice, în funcție de schemele de tratament stabilite.

Angajații de la Institutul Regional de Oncologie vor primi echipamente de protecție

Autoritatea contractantată a inclus pe lista achizițiilor și echipamentele de protecție necesare pe perioada pandemiei de COVID-19. Este vorba despre halate chirurgicale dublate, măști chirurgicale cu șiret/elastic, papuci chirurgicali etc.

„Halat chirurgical steril de unică folosință. Se înfășoară pe corp, cu mâneci tip raglan si închidere extra-lată la spate; întăritură dublă în zonele antebrațelor și a regiunii frontale; pentru operații lungi care presupun cantități mari de fluide. Pliu frontal special pentru a conferi lărgime suplimentară, fiind special creat pentru utilizarea în poziția șezândă. Structura materialului: material trilaminat din polipropilenă nețesută, destinat să garanteze un nivel ridicat de rezistență la penetrarea fluidelor si microorganismelor, prezintă dublură din polipropilenă nețesută laminată cu folie de polietilenă pe partea frontală și pe cele două mâneci”, se arată în descrierea produselor comandate de conducerea IRO.

Achiziția de echipamente de la Institutul de Psihiatrie „Socola” se află în plină desfășurare

Recent, Institutul a lansat licitația pentru achiziția de echipamente, procedura având o valoare estimată de 500.000 euro, fără TVA. Nu mai puțin de 55 de oferte au fost depuse în cadrul licitației. Printre firmele participante se numără: Alfamed Clinic SRL, Aurocom SRL, BTL Romania Aparatură Medicală SRL, Neramo Distribution SRL, Melopeea SRL, Medi Sense SRL, Axia Medical SRL, MLM Medical SRL etc. Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru ce se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 bucăți, mască chirugicală de uz medical: 32.000 bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 bucăți, halate de unică folosință – 3.900 bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 bucăți, capeline – 3.000 bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 bucăți. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Adauga un comentariu