Destinatii turistice

Insula Eleuthera – Locul unde se intalnesc Marea Caraibilor si Oceanul Atlantic – GALERIE FOTO

Publicat: 07 feb. 2020

Insula Eleuthera. Una dintre cele mai frumoase și spectaculoase insule din lume este Insula Eleuthera din Arhipelagul Bahamas. Aceasta indindere de pământ este recunoscuta pentru apele albastre ale Marii Caraibilor care constrasteaza în mod fascinant cu albastrul închis al Oceanului Atlantic. Practic, aici este „granita” dintre Marea Caraibilor și Oceanul Atlantic. Granita este delimitata printr-un pod (Glass Vindow) construit din piatra.

Insula are o întindere de aproximativ 180 de km. Astăzi, insula a devenit loc de pelerinaj pentru turiștii care își doresc să compare „pe viu” apele întinse ale Oceanului Atlantic, pe o parte a drumului, și apele liniștite ale Marii Caraibilor, pe de alta parte. Practic cele doua întinderi de apa sunt separate doar de o fășie îngustă de pământ, adică de podul din piatra.

Insula Eleuthera. Podul Glass Vindow

Podul Glass Vindow este situat la aproximativ doua mile în est de Upper Bogue, în apropierea Town Grigorie. Acesta este cel mai îngust punct al insulei Eleuthera. După ce mai multe uragane au distrus istmul, în anii ’40, a fost construit aici un pod. Acesta leagă punctele de nord și de sud ale insulei.

În prezent, de pe podul de piatra se poate admira frumusețea extraordinara a culorilor contrastante și cum apele învolburate ale Atlanticului se întâlnesc cu cele ale Marii Caraibilor.

Atunci când furtunile sunt periculoase, de-a lungul lunilor ploioase de vara, departamentul meteorologic din zona emite avertismente cu privire la trecerea podului din cauza valurilor care lovesc stăncile uriașe din jurul podului și pot rani turiștii.

Adauga un comentariu