Actualitate

INSULA pe care oamenii AU UITAT SA MOARA, sexul ajutandu-i sa treaca de 100 de ani!

Publicat: 28 oct. 2012

In acest loc este un lucru obisnuit sa dai, la tot pasul, peste oameni trecuti de 100 de ani care duc o viata activa cultivandu-si plantele si ingrijindu-si singuri podgoriile.

Care e secretul longevitatii locuitorilor din insula greceasca Ikaria, locul unde oamenii au uitat de moarte? Raspunsul pare complex, insa localnicii dezvaluie nonsalant ce cred ei ca reprezinta secretul lor: dieta meditereaneeana, vinul, somnul de dupa-amiaza si viata sexuala activa.

Mai concret, reteta longevitatii acestor oameni consta in regimul alimentar bogat in ulei de masline si legume, pe care le cresc in propriile gradini si prin consumul moderat de lactate (cu exceptia laptelui de capra) si carne, scriu jurnalistii de la The New York Times in editia online.

Evitarea grasimilor saturate prezente in carne si lactate reduc riscul aparitiei bolilor de inima, uleiul de masline mareste colesterolul benefic, iar  laptele de capra imbunatateste digestia.

De asemenea, plantele pentru ceaiuri, care se gasesc in Ikaria sunt considerate adevarate remedii naturale, conform Ioannei Chinou, expert in proprietatile bioactive ale produselor naturale. Menta salbatica lupta impotriva bolilor gingivale si gastro-intestinale, rozmarinul este un bun remediu pentru guta si despre artemisie se crede ca imbunatateste circulatia sangelui.

Pe langa alimentatie, somnul de dupa amiaza ii ajuta pe ikarieni sa duca o viata lunga si sanatoasa.  Obiceiul de a dormi dupa amiaza, de cel putin trei ori pe saptamana reduce aparitia bolilor de inima cu 37%, conform studiilor facute la Universitatea din Atena si la Harvard. De asemenea, o viata sexuala activa poate creste durata de viata, iar 80% dintre ikarienii cu varste cuprinse intre 65 si 100 de ani declara ca au o activitate sexuala regulata.

sursa:libertatea.roloading...

Adauga un comentariu