Destinatii turistice

Insula Zakynthos, un paradis al apelor turcoaz – VIDEO

Publicat: 25 iul. 2018
9

Mii de turisti ajung in fiecare sezon estival pe insula Zakynthos, vrajiti de culoarea turcoaz a Marii Ionice, de plajele lungi din prundis sau nisip fin, ori de statiunile pline de viata. Supranumita Floarea Levantului, insula se mandreste cu una dintre cele mai fotografiate epave din lume, simbol al locului la care poti ajunge intr-o croaziera de neuitat.

Cea mai cunoscuta atractie din Europa

Orice pasionat de calatorii stie ca simbolul insulei Zakynthos este Navagio, o plaja cu prundis alb in capete, pe care se afla fostul vas al unor contrabandistiPanagiotis care a naufragiat in 1980, fix in golfuletul cu ape turcoaz. Se spune chiar ca cel mai frumos apus pe care il poti vedea pe insula, este din punctul de belvedere al unei stanci argintii care inconjoara incredibila plaja. Pe langa faptul ca este cea mai frumoasa zona unde te poti relaxa la soare, este si cea mai aglomerata. Nu conteaza ca ajungi dimineata devreme, la amiaza, ori la apusul soarelui, turistii vin intr-un numar foarte mare mai ales in sezonul de varf.

Insula grotelor albastre

Daca apele golfului Contrabandistilor ti s-au parut ireale, odata ajuns in zona Grotelor Albastre vei fi fermecat pe viata. Aici marea are nuante de albastru violet, iar peretii pesterilor scufundate pe jumatate in apa, dimineata si la apusul soarelui devin din gri, albastru cobalt, atat de sclipitor ca iti va lua ochii.  

Cameo, un paradis in miniatura

Micul port Agios Sostis, din golful Laganas face legatura cu insulita Cameo, o bucatica de pamant ancorata in apele Marii Ionice care s-a desprins de uscat in urma unui cutremur prin 1633. Pentru ca este o insula privata accesul aici se face contra unei taxe de pana la 5 euro de persoana. Locul este preferat de catre cei dornici de relaxare intr-un cadru intim, pitoesc, unde pota face plaja, poti lua masa sau participa la diverse evenimente culturale. Insula este decorata cu perdelute intr-un alb imaculat devenite deja un simbol in toata Europa. 

Adauga un comentariu