Eveniment-Social

Intalnire culturala de marca, gazduita de Nationalul iesean

Publicat: 20 ian. 2016
1

@ Sub egida „ReUNIUNI teatrale pe scena Salii Mari”, pe 23 si 24 ianuarie 2016, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului National Vasile Alecsandri se va derula o reîntâlnire de suflet între Nationalul iesean, publicul sau si Teatrul National Mihai Eminescu din Chisinau – Republica Moldova, într-un moment de însemnatate istorica nationala- Ziua Unirii Mici.

In cadrul editiei a III-a a ReUNIUNILOR teatrale, proiect care continua si consolideaza si în acest an schimbul cultural între cele doua institutii teatrale, trupa Nationalului Mihai Eminescu prezinta, pe scena Salii Mari de la Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri Iasi, doua spectacole de succes ale stagiunii actuale: „Filumena Marturano” de Eduardo de Filippo, pe 23 ianuarie si „Casa de pe granita” de Slawomir Mrozek, pe 24 ianuarie.

Citeste si: Trupa Nationalului iesean, invitata special la Reuniunea Teatrelor de la Chisinau

„«Filumena Marturano» de Eduardo de Filippo, regia lui Alexandru Vasilachi, decor de Iurie Matei si costume de Lucia Covali, îi are pe afis pe: Petru Hadârca, Silvia Luca, Igor Babiac, Dumitru Stegarescu, Iurie Focsa, Lilia Bejan, Petru Oistric, Doina Severin, Mihai Zubcu, Iurie Radu, Diana Decuseara si Valentin Zorila. Vorbim de un spectacol care cucereste iremediabil publicul prin sinceritate si adevar: povestea relatiei amoroase care a durat 26 de ani, între Domenico Soriano, napolitan înstarit din lumea buna si Filumena, fosta cocota. «Casa de pe granita» de Slawomir Mrozek, regie si adaptare – Agnieszka Korytkowska-Mazur, selectie muzicala si miscare scenica – Maciej Zakliczynski, decor si lumini – Pawel Dobrzycki, costume: Pawel Dobrzycki, Lucia Covali, îi are în distributie pe: Petru Hadârca, Silvia Luca, Iurie Negoita, Ninela Caranfil, Draga-Dumitrita Drumi, Igor Babiac, Petru Oistric, Valentin Zorila, Iurie Radu, Iurie Focsa, Ion Mocanu, Anisoara Bunescu, Lilia Bejan, Mihaela Damian-Oistric, Doriana Zubcu-Marginean si Ana Tkacenko. «Casa de pe granita» e o profetie a lui Slawomir Mrozek, profetie absurda, periculos de reala în mileniul bântuit de razboaie si calamitati, de refugiati si de sinistrati. «Ma înabus în aceasta lume a stralucirii false si a minciunii, unde nu exista oameni, ci manechine, nu suflete, ci aparente. Nu exista nici credinta si nici spirit adevarat, doar simboluri si semne exterioare ale spiritului si credintei», scria Mrozek”, anunta reprezentantii TNI. De precizat ca, biletele sunt puse în vânzare la Agentia Teatrala de pe bulevardul Stefan cel Mare, iar informatii se pot obtine la tel. 0232.255.999. De asemenea, acestea se pot achizitiona si on-line, de pe www.eventim.ro.

Adauga un comentariu