Eveniment-Social

Intalnire de proiect pentru educatia antreprenoriala inovativa a elevilor. I.S.J. Iasi participa la parteneriatul strategic Erasmus+ KA2 „STUDENT TALENT BANK” – FOTO

Publicat: 15 apr. 2019
1

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi deruleaza, in perioada 2017-2019, Proiectul Erasmus+ „Student Talent Bank”, alaturi de partenerii sai, ALDA – The European Association For Local Democracy –  Franta (coordonator), PLATON M.E.P.E. – Grecia EUN PARTNERSHIP AISBL – Belgia, Universidad De Valladolidad – Spania, Stichting Incubator – Olanda si Eurocrea Merchant – Italia, avand ca scop promovarea educatiei antreprenoriale in randul profesorilor din scolile secundare, pentru a preveni abandonul scolar si a facilita tranzitia de la scoala la locul de munca, printr-o implicare autentica a elevilor, inclusiv a celor din scolile care inregistreaza un procent ridicat de minoritati etnice.

In acest context, la intalnirea transnationala a Proiectului Erasmus+ „Student Talent Bank”, organizata in Olanda, la Leeuwarden, in perioada 11-12 aprilie 2019, echipa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi a fost reprezentata de d-na inspector scolar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas, si d-na inspector scolar, prof. Gabriela Conea. Agenda evenimentului a inclus referiri la finalizarea traducerii modulelor de formare pentru profesori, identificarea continuturilor platformei online dedicate elevilor, The Bank Talent School, analiza evaluarii programului de formare a profesorilor participanti la sesiunea din martie 2019 organizata la Bruxelles de European School Network, strategii pentru organizarea unui evenimentul national de multiplicare, respectiv pentru diseminarea activitatilor, monitorizarea si evaluarea proiectului.

Activitatile asumate de catre I.S.J. Iasi au in vedere coordonarea regionala, participarea la intalniri transnationale, precum si contributii la dezvoltarea rezultatelor intelectuale. Concret, au fost finalizate sase module de formare: „Antreprenoriat”, „Abilitati antreprenoriale: pedagogii noi si medii de invatare”, „Inteligenta emotionala si leadership”, „Managementul diversitatii”, „Managementul talentelor si coaching”, „Invatare reciproca”. De asemenea, sase profesori ieseni au beneficiat de un program de studiu intensiv la Bruxelles, in luna martie 2019: Irina Elena Aporcaritei – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iasi, Mihaela-Adina Romanescu si Maria Cristina Fulop – Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi, Catalina Mihaela Rusu – Colegiul National Iasi, Cristina-Emanuela Vamesu – Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Iasi, Elena-Mirela Vasile – Colegiul Tehnic „Ioan C. Stefanescu” Iasi.
Agenda viitoare include un eveniment de multiplicare (8 mai, Sala de conferinte Hotel Ramada Iasi), pilotarea modulelor de formare, precum si actiuni specifice de monitorizare si evaluare  a activitatilor din portofoliul proiectului.

Adauga un comentariu