Local

Intalnire importanta la Iasi pe tema medierii – FOTO

Publicat: 27 feb. 2015

Ieri a avut loc deschiderea Conferintei Nationale „Medierea incotro?” din cadrul campaniei „Medierea pentru toti„, derulata de Camera Mediatorilor din Romania. La eveniment au participat oficialitati din cadrul institutiilor din Iasi implicate in proiect, respectiv Prefectura, Consiliul Judetean, Inspectoratul Teritorial de Munca, Politie, Tribunalul Iasi, politicieni, judecatori, avocati si mediatori din toata tara. Scopul campaniei este relansarea medierii, ca activitate de interes public, prin proiecte viabile, cu participarea majoritatii covarsitoare a mediatorilor autorizati, in care se pune accent pe lucrul in echipa, pentru implementarea unor exemple de bune practici la nivel local, care sa se dezvolte la nivel national.

Astfel, campania are in vedere incheierea de parteneriate cu diverse institutii, promovarea medierii in unitatile scolare din judet, intalniri lunare ale mediatorilor pentru dezbateri si solutii privind rezultatele obtinute si metode de imbunatatire/extindere a proiectelor in derulare. Campania „Medierea pentru toti” a fost initiata de Camera Mediatorilor din Romania” in luna noiembrie 2014, avand la baza propunerile si sugestiile mediatorilor din judetele Moldovei, in cadrul intalnirilor pe care Stefan Coste, presedintele Camerei Mediatorilor din Romania, le-a avut in aceste judete pe diverse teme din domeniul medierii. Evenimentul se va derula pana pe data de 1 martie inclusiv.

„Imi doresc sa transmit colegilor mei mediatori ca in aceasta perioada in care cu totii ne dorim o relansare a medierii avem nevoie de sprijinul si de ajutorul dumneavoastra, a reprezentantilor institutiilor si nu numai, pentru a gasi cadrul legislativ eficient pentru profesia de mediator. Imi doresc sa fim transparenti in aceasta perioada, uniti, deoarece ne-am ales o profesie importanta”, a declarat Maria Paduraru, purtator de cuvant al Camerei Mediatorilor din Romania.

Comentarii
  • Cu cel mai corupt milițian la tribună vreți să face-ți mediere în ROMANIA.Ce caută derbedeul penal -GHEORGHE MIHALACHE-zis GIONI-un țepar ordinar care a distrus familii și a țepuit multi oameni de afaceri din IASI,la acea tribună? BZI-pune-ți lupa pe acest derbedeu caci are multe fapte penale la activ.O să vă minunați.Locul lui este la PUȘCĂRIE și nu v-a regreta nimeni nici propri copii.

Adauga un comentariu