Eveniment-Social

Intalnire la Casa Patrata cu Ambasadorul Republicii Vietnam

Publicat: 07 oct. 2019
1

Autoritatile iesene s-au intalnit ieri cu reprezentantii Ambasadei Republicii Socialiste Vietnam, aflati intr-o vizita in municipiu. Excelenta Sa, Dang Tran Phong, ambasadorul acestei tari in Romania, a discutat cu autoritatile iesene despre mai multe teme, printre care parteneriatul în diverse domenii.

"Sunt onorat sa ma aflu la Iasi, un judet frumos, bine dezvoltat, dinamic. Rolul meu, ca diplomat, este sa promovez cooperarea dintre cele doua tari. Pe parcursul detinerii de catre România a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, tara dumneavoastra a facilitat semnarea acordurilor dintre UE si Vietnam. Dialogul politic este foarte bun între cele doua tari si vom continua aceasta colaborare apropiata. Ma gândesc la dezvoltarea relatiilor cu Iasul în mai multe domenii. În ceea ce priveste comertul, în acest moment, Iasul detine un sfert din totalul exporturilor României în tara noastra. Am vrea sa dezvoltam relatiile în ceea ce priveste învatamântul, deoarece, în acest moment, nu avem niciun student la Iasi. Ne intereseaza în mod special si cooperarea între parcurile industriale, în Vietnam avem 342 de astfel de parcuri. Vrem sa intensificam vizitele pentru a încheia o colaborare în acest sens. Economia Vietnamului este deschisa catre noi parteneri", a spus Dang Tran Phong, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România. Acesta va participa astazi, 8 octombrie, la un forum organizat în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Iasi, la care sunt asteptati reprezentanti a peste 30 de companii din judetul nostru si Regiunea de Nord Est.

Vezi si: Vin asiaticii! In fermele din Iasi vor lucra muncitori din Vietnam si Sri Lanka. Unii dintre ei vor fi ciobani la fermele de oi

"Iasul dezvolta în acest moment un nou parc industrial, de 65 de hectare, împreuna cu Primaria Miroslava. Investitorii care vor alege acest parc vor avea parte de diferite facilitati, de la taxe pâna la accesul la piata unica a UE. Asteptam propunerile de parteneriat", a mentionat Romeo Olteanu, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi.

Intre cele doua parti vor fi incheiate si alte acorduri. "Judetul Iasi, prin fabrica de medicamente Antibiotice SA in special, este unul dintre principalii parteneri comerciali români ai Republicii Socialiste Vietnam, 25 la suta din exporturile României catre aceasta tara fiind de la noi. Partea vietnameza s-a aratat interesata si de extinderea colaborarilor cu judetul Iasi în domeniul educatiei, al fortei de munca, al dezvoltarii de parcuri industriale. Totodata, s-a stabilit ca în prima jumatate a anului viitor, o delegatie ieseana sa se deplaseze în orasul Hue, una dintre capitalele istorice ale Vietnamului, pentru încheierea unor parteneriate de colaborare pe domenii concrete", a spus prefectul Marian Serbescu.

Adauga un comentariu