Local

Întâlnire la Primăria Iași. Lista completă a proiectelor din ședința de Consiliu Local – LIVE VIDEO

Publicat: 31 aug. 2021
Plenul Consiliului Local Iași, în ședință, la sediul Primăriei de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
O nouă ședință de Consiliu Local va avea loc astăzi, 31 august 2021, la Primăria Iași, pe ordinea de zi fiind câteva zeci de proiecte de hotărâre

O nouă ședință de Consiliu Local va avea loc la Primăria Iași. Consilierii locali se vor întruni în ultima ședință din această vară pentru a discuta despre contractarea unui împrumut de 21 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și pentru a discuta despre încheierea colaborării cu operatorul de termoficare Veolia Energie

Plenul Consiliului Local Iași se va reuni în cursul zilei de astăzi, 31 august 2021, cu începere de la ora 10:00, într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor fi mai multe proiecte de hotărâre, printre care o serie de investiții noi, aprobarea unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și încheierea unei convenți cu operatorul Veolia Energie pentru întreruperea contractului pentru operarea termoficării.

UPDATE: A început ședința de Consiliu Local.

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași

Consilierii locali vor mai discuta un proiect legat de contractarea unui împrumut de la BERD pentru finanțarea lucrărilor la modernizarea depoului de tramvaie „Dacia”, a cinematografului „Dacia”, precum și pentru reabilitarea termică a unor unități de învățământ din oraș. Prin acest împrumut, Primăria vrea să obțină 21 de milioane de euro, sumă pe care o va returna în 15 ani. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare vor figura și alte proiecte de hotărâre ce vor fi analizate de plenul Consiliului Local. În ședința de plen va fi desemnat și un nou membru în Consiliul de Administrație de la societatea Salubris SA Iași.

Noi discuții pe ordinea de zi a ședinței de la Palatul Roznovanu

Consilierii locali vor mai discuta și despre un proiect de hotărâre legat de reabilitarea aleilor din Cimitirul „Sfânta Treime” din municipiu, dar și alocarea unor fonduri pentru demararea proiectului privind modernizarea unor spații de joacă. Pe ordinea de zi a ședinței de plen va mai apărea un proiect de hotărâre ce ține de încheierea unor acorduri de colaborare cu diverse instituții. Un astfel de proiect este cel demarat alături de Institutul Național al Patrimoniului pentru clasificarea pe lista UNESCO a Bisericii Mănăstirii „Trei Ierarhi” din municipiul Iași. Pe ordinea de zi a ședinței vor apărea și o serie de planuri urbanistice zonale, proiecte ce vor fi supuse dezbaterii consilierilor locali.

Primăria încheie colaborarea cu Veolia Energie Iași

În ședința de Consiliu Local de la Primăria Iași va fi luat în calcul și un proiect ce ține de transferul operării serviciului de termoficare către firma Termo-Service SA. Este vorba despre un proiect de hotărâre privind preluarea furnizării agentului termic în oraș de societatea Termo-Service SA, totul după ce compania Veolia Energie Iași a anunțat că nu va mai continua să gestioneze serviciul. În aceste condiții, municipalitatea va plătit etapizat circa 13,1 milioane de euro către Veolia Energie Iași după încheirea colaborării. În ședința de astăzi, 31 august 2021, va fi desemnat și un nou președinte de ședință ce va conduce lucrările plenului pentru următoarele trei luni calendaristice.

Comentarii
  • Tuva’n gat de banditi, faceti credite de zeci de milioane de euro pe spinarea iesenilor ca sa aiba ce fura mafia lui Chirica!
    Chirica fuge de fondurile europene nerambursabile ca dracu’ de tamaie, ca nu pot fi furate, si atunci ia bani cu imprumut si indatoreaza pe toti iesenii pentru niste lucrari de 2 bani facute cu prietenii lui.

Adauga un comentariu