Magazin

Intalniri amoroase platite de stat pentru a creste natalitatea

Publicat: 13 mart. 2015
1

In Japonia, natalitatea e la un minimum dramatic, asa ca statul a decis sa intervina. O prima masura este organizarea de evenimente care sa inlesneasca intanirile dintre cei singuri.

Autoritatile locale vor primi sprijin guvernamental pentru a organiza asa-zise „intalniri in masa”, dar si alte evenimente unde cei tineri sa poata lua contact unul cu altul, informeaza BBC.

Un astfel de plan urmeaza sa fie aprobat la sfarsitul lunii martie, anunta agentia de presa Kyodo.

Citeste si Proiectul care ar putea salva populatia Romaniei. Ce propune deputatul Tudor

Pana in anul 2020, se asteapta ca foarte putini copii sa se nasca, ceea ce va aduce intr-o „situatie critica” societatea in general si economia, in mod special.

Guvernul nu se limiteaza la incurajarea primelor intalniri amoroase. Planul de masuri include si imbunatatirea accesului la ingrijirea gratuita a bebelusilor si la centre de consiliere deschise in toata tara, pentru a oferi informatii cuplurilor ce doresc sa incerce tratamente de fertilitate.

Se doreste si incurajarea cator mai multi tatici sa intre in concediu de paternitate imediat dupa nasterea copilului.

Citeste si In anii ce urmeaza se vor naste din ce in ce mai putini baieti

Rata natalitatii din Japonia a scazut la un nivel record in 2014, cand s-au nascut cu 9.000 mai putini bebelusi decat in 2013. E al patrulea an cu scaderi record la nivel de natalitate.

Printre posibilele explicatii ale fenomenului se afla, in primul rand, cresterea costurilor pentru cresterea copilului.

Adauga un comentariu