Stiri

Intel dezvaluie laptop-uri, care includ caracteristici al tabletelor

Publicat: 31 mai 2011

Intel a lansat o noua categorie de laptop-uri, care se spune ca va include cele mai bune caracteristici ale tabletelor, in incercarea de a se impune pe piata exploziva a gadget-urilor mobile

Primul dezvoltator care va dezvaluie un PC din clasa “Ultrabook” va fi cel mai probabil Asus. Intel a declarat ca dispozitivele vor ajunge pe piata in perioada sarbatorilor de iarna si vor costa sub 1000 de euro.

Desi Ultrabook-urile vor fi mai subtiri si mai usoare, vor veni echipate cu aceleasi procesoare performante. Intel spera ca pana anul viitor aceste device-uri sa acapareze 40% din vanzarile de laptopuri.

Procesoarele Intel pun in functione 80% din PC-urile de pe glob. Cu toate acestea, compania nu a reusit pana in prezent sa le adapteze pentru smartphone-uri si tablete. Producatorii precum Motorola si Apple au preferat procesoarele cu un consum redus de energie furnizate de ARM.

Luna aceasta, Intel a dezvaluit urmatoarea generatie de tehnologie “3D”, care permite integrarea mai multor tranzistori intr-un singur chip. Producatorul spera astfel sa inregistreze un avantaj major pe piata dispozitivelor mobile.

Ultrabook-urile nu reprezinta prima categorie de PC-uri pe care Intel si Asus au promovat-o impreuna. In 2007, Asus a intrados un laptop mic si simplificat, care este catalogat drept primul netbook low-cost creat pentru navigarea pe Internet.

Intel sustine ca pretul laptop-urilor Ultrabook va scadea in jurul valorii de 600 de euro in cativa ani.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit