Stiri

Intel: incepe era ultrabook-urilor

Publicat: 23 aug. 2011

Producatorii de laptopuri isi indreapta din ce in ce mai mult atentia spre caracteristicile tabletelor si imprumuta de la acestea principalele atuuri care ar putea duce la o revenire a cererii portabilelor pe piata, afirma Tomasz Klekowski, manager Intel, intr-un interviu publicat de Ziarului Financiar.

„Noua gama de notebook-uri vine cu o serie de caracteristici care erau intalnite doar in zona tabletelor. Avem pentru producatori o lista de specificatii obligatorii pentru orice laptop din gama ultrabook: computerul trebuie sa porneasca si sa fie gata de utilizare in mai putin de 7 secunde din momentul in care e apasat butonul de pornire, sa fie mai subtire de 18 milimetri, cu o baterie care sa tina minimum 5 ore si sa coste mai putin de 1.000 de dolari”, spune Klekowski, directorul Intel pentru Europa Centrala si de Est.

 

Tendintele de pe piata sunt confirmate de mai multi producatori de laptopuri, printre care Acer, Dell Asus, Lenovo si HP, care vor lansa, nu mai tarziu de luna viitoare, primele generatii de ultraportabile. Acestea vor folosi procesoare din gamele Ivy Bridge si Core.loading...

Adauga un comentariu