Hardware

Intel SSD 313 – noi SSD-uri de cache pentru ultrabook-uri

Publicat: 09 apr. 2012

Intel SSD 313 este noua serie de SSD-uri speciala pentru ultrabook-uri. Dar poate fi folosita si in desktop-uri / notebook-uri si poate ajunge la o viteza de scriere de 115MB/s si de citire de 220MB/s.

Cand spui ultrabook, spui dimensiuni reduse si performante mari prin procesoare Intel, placi grafice, memorie RAM, dar conteaza foarte mult si unitatile de stocare. SSD-urile ajuta la pastrarea dimensiunilor reduse si ofera viteza de transfer mai mare si consum de energie redus. Pentru ca acestea sunt cam scumpe, cativa dintre producatori au decis sa ofere unitati pentru cachingcare ofera un timp de bootare mic si performante mai mari la sistemul de operare.

Intel vine acum cu o noua oferta, o noua versiune de SSD-uri care poate fi folosita in combinatiile hibrid. Seria Intel SSD 313, botezata si Hawley Creek, poate fi folosita si in desktop-uri si notebook-uri. Unitatile SSD pentru cache au capacitati de 20GB sau 24GB, cu viteze de citire de 220MB/s si de scriere 100MB/s pentru cel mic si 160MB/s citire, 115MB/s scriere pentru SSD-ul de 24GB. De asemenea, Intel ofera versiuni de 63,5mm si modele mSATA.

Vechea serie 311 avea disponibila doar versiunea de 20GB, cu viteza de citire de 200MB/s si de scriere de 105MB/s. Asadar, chiar daca noile SSD-uri au cifra „13” in componenta numelui, acestea sunt clar un pas inainte, sa speram ca nu vor aduce ghinion nimanui.loading...

Adauga un comentariu