Hardware

Intel Z68

Publicat: 12 mai 2011

Intel a lansat o gama excelenta de CPU-uri, insa parca i-a taiat din avant cu primele chipset-uri dedicate. Si abia acum aceste procesoare pot fi folosite la intreaga lor valoare, gratie noului Z68.

Initial, daca vroiam overclocking trebuia sa optam pentru o placa de baza realizata in jurul chipset-ului P67. Daca vroiam insa sa folosim grafica integrata, eram nevoiti sa achizitionam orice alt chipset, H67, Q67, H61 sau Q65. Deci din start faceam un compromis. Si abia acum suntem scutiti de o astfel de decizie, avand la dispozitie Z68-ul.

Acesta ofera iesiri video pentru GPU-ul integrat in procesor, si posibilitati complete de overclocking, atat la nucleele de CPU, cat si la memoria RAM sau IGP. Si pentru ca GPU-ul integrat este mereu disponibil, avem acces nerestrictionat si la tehnologia de codare / decodare video Quick Sync. Iar LucidLogix sigur va avea aici succes cu al sau Virtu.

Totodata, Intel a activat si functia SSD Caching, sau Smart Response Technology cum a fost ea ulterior redenumita, ce permite folosirea pe post de cache pentru HDD a oricarui SSD de pana la 64 GB (spatiul suplimentar fiind partitionat si disponibil ca atare). Astfel, la toate operatiile cu HDD-ul se interpune SSD-ul, incercand sa accelereze procesele.

In rest avem PCI-E 2.0 si doua port-uri SATA600 (fara probleme acum), dar USB 3.0 lipseste in continuare. Conform Intel, placile de baza Z68 ar trebui sa aiba preturi similare modelelor P67, cu un eventual premium de 5 – 10 – 20 $.loading...

Adauga un comentariu