Stiri

Intelegerile secrete dintre sefii Apple, Google si Intel. Ce-i scria Steve Jobs lui Eric Schmidt

Publicat: 31 ian. 2013

Au iesit la iveala mail-urile pe care sefii Apple, Google si Intel si le trimiteau unii altora, in urma reclamatiei angajatilor lor in instantele de judecata privind intelegerile secrete sub forma unor  „gentlemen agreements“, care le-ar fi afectat interesele. Sefii corporatii cereau unii altora sa se abtina de la recrutarea de personal calificat unele de la altele, potrivit Theverge.com.

„Eric, Am aflat ca noua echipa de soft pentru telefoanele mobile al Google recruteaza fara crutare (oamenii din ) echipa noastra de iPod. Daca asta este adevarat, poti sa-i pui capat?“, scria Steve Jobs, in  februarie 2006 lui  Eric Schmidt, presedintele executiv al Google.

Alte mail-uri catre Google, inclusiv catre Eric Schmidt, aratau un Jobs gata sa declanseze un “razboi termonuclear” asupra Google, pe marginea patentelor pentru terminalele mobile, prin care Jobs ii cerea sa inceteze sa mai incerce sa recruteze oamenii de la Apple.

„O multime de dovezi arata cat de departe mergeau intelegerile privind abstinerea de la recrutarea angajatilor intre  sefii Apple, Google si Intel si nu numai“, scrie Theverge.com.

Tot Steve Jobs a amenintat cu litigii in tribunal pe producatorul de smartphone Palm Inc., daca nu va opri angajarea specialistilor de la Apple, potrivit declaratiei lui Edward Colligan, presedintegle Palm, citata de de Theverge.com.

Colligan spune ca a primit un telefon de la Steve Jobs, co-fondator al Apple si fost CEO al companiei, pana la moartea sa din 2011, prin care acesta isi exprima ingrijorarea privind faptul ca Palm “hartuieste” angajatii Apple, incercand sa ii recruteze.

 Jobs nu se sfia sa-l ameninte pe Colligan cu forta companiei sale, in eventualitatea ca problema ar fi ajuns pe mana avocatilor.

Theverge.com prezinta probele scanate ale intelegerilor.
Intelegerile dintre companii privind angajarile (si nu numai) sunt ilegale in SUA.loading...

Adauga un comentariu