Sport

Inter este noua campioană a Italiei! Primul titlu pentru formația din Milano după 11 ani de „secetă”!

Publicat: 04 mai 2021
Jucătorii și antrenorul lui Inter Milano, Antonio Conte
Inter este noua campioană a Italiei, iar jucătorii s-au bucurat de această reușită alături de antrenorul Antonio Conte

În această rundă, formația antrenată de Antonio Conte a învins Crotone cu 2-0, rezultat care nu a fost, însă, suficient pentru a-i asigura titlul. Pentru a deveni oficial câștigătoarea ediției 2020-2021 a Seriei A, Inter a trebuit să aștepte rezultatul meciului Sassuolo – Atalanta.

Inter este noua campioană a Italiei

Cu Vlad Chiricheș pe teren până în startul reprizei secunde, Sassuolo a obținut o remiză, 1-1, în partida cu Atalanta, rezultat ce lasă formația lui Gian Piero Gasperini la 13 puncte în spatele lui Inter, cu patru etape rămase de disputat, astfel că diferența nu poate fi recuperată. Inter și-a asigurat, astfel, al 19-lea titlu din istorie și primul după o perioadă de 11 de ani de „secetă”. Ultimul „Scudetto” obținut de gruparea din Milano data din 2010, anul triplei, campionat, Cupă, Champions League, cu Jose Mourinho pe banca tehnică și Cristi Chivu pe gazon.
Și în această stagiune Inter a avut un român în lot, pe Ionuț Radu, însă, spre deosebire de ce se întâmpla acum 11 ani, când Cristi Chivu era jucător de bază în angrenajul lui Jose Mourinho, portarul român nu a jucat niciun minut pentru formația lui Antonio Conte, fiind în permanență rezervă pentru Samir Handanovic.

Adauga un comentariu