News Flash:

Interamerican este pregatita pentru alte pierderi financiare

10 Ianuarie 2005
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
•Pe plan national societatea a inregistrat pierderi de 44 miliarde lei, in anul 2003, fiind considerata una dintre cele mai slabe societati de asigurari •La sfarsitul aceluiasi an unul dintre inspectorii ieseni ai firmei a fost implicat intr-un scandal de luare de mita •La inceputul anului trecut, Interamerican a fost anchetata de Consiliul Concurentei din Romania •Secretara directorului iesean ascunde de ochii reporterilor ZIUA de Iasi orice informatii despre activitatea sucursalei

Autorizata la sfarsitul anului trecut sa incaseze primele pentru asigurarea de raspundere civila auto (RCA), societatea de asigurari Interamerican SA are sansa sa recupereze pierderile economico - financiare din curul aului 2003, cifrate la circa 44 miliarde lei, conform datelor furnizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor din Romania. Dar, acest lucru este foarte dificil de realizat, atata timp cat pe parcursul aceluiasi an, Interamerican SA a incasat din sistemul asigurarilor RCA suma de 63 miliarde lei, una dintre cele mai scazute sume realizate de vreuna dintre firmele de asigurari romanesti care au fost acreditate sa incaseze asemenea polite de asigurari. Trebuie avut in vedere ca volumul despagubirilor platite de Interamerican SA pentru acoperirea daunelor civile auto, tot RCA, se cifreaza la peste 55 miliarde lei, conform aceleasi surse. Mentionam ca volumul pierderilor economico - financiare inregistrate de aceasta firma de asigurari pe plan national este a doua ca valoare din tot sistemul societatilor romanesti de asigurari, la sfarsitul anului 2003, ultimul pentru care a fost incheiat bilantul financiar - contabil. In aceste conditii este dificil de inteles cum de a obtinut aceasta societate de asigurari dreptul de a intra pe piata asigurarilor RCA in anul 2005. Poate acesta este motivul pentru care orice incercare de a obtine informatii de la sucursala ieseana a Interamerican SA este sortita esecului, Ioana Floarea, secretara lui Florina Apatrichei, directorul sucursalei, fiind mai ceva decat un caine de paza. Probabil ca aceasta spera ca situatia financiara de la Interamerican SA aferenta anului 2004 sa nu ajunga prea curand la urechile aiguratilor, cu speranta ca mai poate salva ceva din imaginea firmei. Mentionam ca, deocamdata, nu sunt defintivate datele economcio-financiare ale Interamerican SA pentru anul 2004, nimeni neputand oferi informatii concrete despre pierderi financiare sau profit. Daca exista!

Concurenta neloiala

Un caz de acuzatii privind concurenta neloiala, este cel din cursul anului 2003 cand Consiliul Concurentei a decis sanctionarea Interamerican SA pentru practici anticoncurentiale. In acest scop, societatea de asigurari a incheiat o intelegere cu mai multe companii de asigurare, prin care a fost stabilita o cota unica in ceea ce priveste primele de asigurare la asigurarile auto. Acesta este si motivul pentru care Interamerican SA a obtinut extrem de greu aprobarea pentru a desfasura in anul 2004 asigurari civile de raspundere auto. In decizia Consiliului Concurentei, publicata in Monitorul Oficial din februarie 2004, se mentioneaza faptul ca Interamerican SA a fost autorizata de catre BAAR sa practice asigurarea tip Carte Verde la data de 1 decembrie 1999. Deci Interamerican SA a pus оn practica оntelegerea anticoncurentiala оncepand de la acea data si pana la data de 18 februarie 2002, moment de la care nu a mai practicat asigurari tip Carte Verde. In acelasi timp, compania care a fost preluata de anul trecut de Grupul financiar Eureko, unul dintre cele mai mari din Europa, ce a devenit actionar direct al companiei Interamerican Romania, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni, de 78,81 la suta de la societatea elena Interamerican Hellenic Life, a inregistrat pierderi semnificative, situate la ordinul a zeci de miliarde lei.

Inspector spagar

Este de notorietate cazul inspectorului de la Interamerican SA, sucursala Iasi, care a fost acuzat de luare de mita si judecat pentru aceasta acuzatie. Probabil ca secretomania de la sucursala ieseana a societatii de asigurari in cauza se datoreaza si acestui scandal, care afecteaza major imaginea firmei. Este evident ca ideea de a ascunde totul despre Interamerican SA sta la baza activitatii acestei societati de asigurari, pentru care parerea cetatenilor este foarte importanta. Ce s-ar intampla daca ar circula zvonuri rauvoitoare despre sucursala ieseana a Interamerican SA? Este clar ca numarul celor interesati de incheierea unor asigurari aici ar scadea foarte mult iar veniturile firmei ar ajunge aproape de zero, de fapt, asa cevea nici nu este imposibil. Vom reveni cu noi amanunte despre activitatea unor angajati ai sucursalei iesene a Interamerican SA in editiile viitoare, pentru ca potentialii clienti sa aiba toate informatiile necesare pentru incheierea unei asigurari care sa fie onorata de firma.
Gelu JIREGHIE
Irina CORBAN
Ovidiu NEMTANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013795 (s)