National

INTERCEPTARI – Vanghelie: „Tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis”

Publicat: 13 mart. 2015
1

Marian Vanghelie va fi dus, in aceasta seara, in fata magistratilor pentru ca acestia sa judece cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pe numele primarului Sectorului 5. Sedinta de judecata a inceput 18:30. Vanghelie a fost dus, joi seara, in arestul Politiei Capitalei, dupa ce procurorii au efectuat perchezitii la locuinta acestuia pret de ore intregi.

Primarul Sectorului 5 este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani si trebuie sa petreaca 24 de ore in arest, mandatul expirand la ora 23:00, vineri. Alaturi de el, au mai fost retinuti: Mircea Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, acuzat de complicitate la luare de mita si de spalare de bani, Adrian Murgoci, Laura si Sorin Ciocan, pentru favorizarea faptuitorului si marturie mincinoasa.

Marian Vanghelie a intrat la procesul in care se judeca arestarea sa preventiva pentru 30 de zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Am un loc in celula pentru Ponta si Oprea”, a spus Vanghelie, in timp ce intra in sala de judecata.

Potrivit unei interceptari DNA, Vanghelie a incercat sa o determine pe unul din martori, Carla Dinu, pe numele careia avea doua vile, sa dea la parchet o marturie favorabila edilului si sa nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru (cel care i-a dat mita primarului n.r.). Primarul s-a laudat cu relatii sale la nivel inalt. Astfel, procurorii DNA arata ca Vanghelie facea presiuni pe martorii din dosar.

EVZ.ro a intrat in posesia unor interceptari telefonice intre Marian Vanghelie si Carla Dinu:

Vanghelie: Deci, eu stiu toate fazele. Deci, nu trebuie sa… sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! Si eu… Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul, sa vina… Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre’ sa recunosc: ”Da, domn’e, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine.” Si daca vrei… Da’ spune-mi adevarul! Pentru ca ma poti ajuta! E pacat de Dumnezeu asa sa… pentru ca te sperii… ca nu te ajuti nici pe tine, nici pe mine, intelegi? Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu Rares, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis, intelegi? Ca eu am o… tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.

Carla Dinu: Am inteles!

Carla Dinu: N-a venit?

Vanghelie: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a intamplat acolo, ca sa stiu! Te rog eu frumos! Ai incredere in mine! Eu te cunosc! Eu stiu bine si cum fac astia cu jocurile, intelegi? Eu, dupa ce termin cu tine si cu avocatii, ma duc la… ma duc si ma intalnesc ca sa trimit pe cineva la Iohannis acasa. Deci, eu o sa incerc sa opresc cacatul asta, da’ problema… am nevoie de tine sa fii langa mine. Nu stiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo si hai, sa vedem cum o intoarcem cu avocatii! Ma gandesc, ca nu-s nebun si tu esti desteapta. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocam! Zi-mi ce s-a intamplat, cum s-a intamplat, ce ti-a zis sa faci? Si cu mine ce sa faci si daca vii la mine si nu stiu ce si dupa aia eu iti… discutam, daca vine avocatul, discutam! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu stiu ce, nu stiu… Ma, ce scrii tu, asta, nu stie nimeni, decat noi doi, da-o naibi! Spune-mi, nu ti-au zis sa ma… vorbesc, sa vezi, sa ma inregistreze ei de pe undeva, sa faca, sa ma prinda cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! … in, in tine sta, in tine sta pentru… Tu… daca te tii bine un pic este decat ca sa nu mi se intample ceva.

Vanghelie: Nu stiu … incredere in mine.

Carla Dinu: Sunt speriata, nu mai stiu.

Vanghelie: Eu iti dau avocat, iti dau aia… ma ocup de tot. ”Eu una daca eu nu pot sa ies n-am nicio problema.” Ei, cred ca, pe bataliile astea politice, vor sa ajunga la mine. Eu, una, eu sunt si in to… am o gramada de relatii, am tot. Dar daca m-ai ma ia si pe mine si ma incurca. Ai inteles?

Carla Dinu: Am inteles!

Vanghelie: Eu pot sa chem in seara asta, chem sapte-opt insi din justitie si vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac… Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei.

Sursa: EVZ.ro

Adauga un comentariu