National

Interlopii din Vaslui, studenti la Londra fara sa aiba liceul

Publicat: 03 dec. 2014

Jurnalistii britanici de la The Telegraph si Daily Mail scriu despre romanii din Vaslui care au ajuns studenti la Londra, desi nu au terminat decat gimnaziul.

Cazul a intrat in atentia presei dupa ce Oficiul National de Audit din Anglia a anuntat, marti, ca numerosi studenti din tarile Uniunii Europene, precum Romania si Bulgaria, au incasat peste 5 milioane de lire cu titlul de subventii.

Autoritatile din Marea Britanie au precizat ca 16 colegii au fost prejudiciate de falsii studenti, care au aplicat online cererile de inscriere, au incasat banii insa nu au continuat studiile.

Citeste si Narcisa lui Guta risca sa ajunga la INCHISOARE pentru PROXENETISM

Cotidianul The Telegraph noteaza ca au existat cazuri cand, intr-o singura zi, de la aceeasi locatie web s-au inregistrat chiar 50 de cereri de inscriere.

Escrocheriile romanilor au iesit la iveala in timpul cercetarilor intr-un dosar de trafic de persoane, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui, in care Alex Andrei Mandache, de 32 de ani, din Vaslui e acuzat ca a racolat o tanara pe care a obligat-o sa se prostitueze in Londra.

El s-a aparat in fata procurorilor spunand ca este nevinovat si ca studiaza la Londra.

Citeste si Vestea care a cazut ca un fulger in familia celui mai temut interlop din toate timpurile. Ce a aflat

In momentul in care a fost pus sa completeze declaratia, Mandache s-a blocat. El a recunoscut ca are doar 7 clase si ca s-a inscris la Colegiul „Saint Patrick” din Londra in baza unui curriculum vitae si a unei declaratii pe propria raspundere prin care isi lua angajamentul ca pana la sfarsitul celor 4 ani de studii, sa aduca documentele scolare din Romania.

Mandache a declarat ca se afla in Anglia din 2007 si lucra ca vopsitor la o firma de constructii.

Dupa ce s-a inscris la colegiul londonez, romanul a primit din partea institutiei scolare un card, pe care lunar primea 1.000 de lire, iar pe parcursul intregului an universitar, 10.000 de lire.

Citeste si Un interlop s-a PREDAT de frica rivalilor

In urma audierilor, autoritatuile au descoperit ca mai multi martori din dosar, inclusiv tanara obligata sa se prostitueze, erau studenti la acelasi colegiu din Londra, majoritatea neavand liceul absolvit.

Reprezentantii Colegiului „Saint Patrick” au refuzat sa comenteze pe marginea subiectului, asteptand finalizarea anchetei. Ei au spus doar ca „selectia studentilor a fost riguroasa”.loading...

Comentarii
  • Voi realizati in ce fel este privit invatamantul in tarile democrate?Intelegeti ce inseamna 1000 de lire lunar pe toata perioada cursurilor?Aceasta-i diferenta:invatamantul romanesc scoate doar prosti(ex. dai bacul de n’spe ori pana reusesti)astfel ca pe viitor sa-i poata manevra cum vor.Oare de ce votantii PSD nu au scoala,iar cei care o au si voteaza sunt cei care profita de turma!

Adauga un comentariu