Local

Intervenție extremă a pompierilor. Incendiu puternic în municipiu, pe cea mai importantă stradă din Copou

Publicat: 08 apr. 2020

Un incendiu izbucnit în zona Copou, pe Aleea Sadoveanu, a dat serioase bătăi de cap pompierilor ieșeni. Aceștia au intervenit însă și în alte situații privind incendiile care au mistuit locuințele unor persoane

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați în ultimele zile să intervină în mai multe situații. Un astfel de caz a fost în municipiul Iași, în zona Copou- Aleea Sadoveanu. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Mihail Sadoveanu, pentru stingerea unui incendiu produs la o rulotă proprietatea unei societăți comerciale. Au ars rulota, două generatoare, un frigider și diverse aparate electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect.
Pompierii au mai intervenit și în localitatea Dumitreștii Gălății, comuna Schitu Duca, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 3 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Sute de hectare de vegetație, mistuite de foc

Pe lângă incendiile izbucnite la locuințele unor persoane, pompierii au intervenit și în unele situații privind stingerea unor focare apărute pe miriști. Și de această dată s-au pârjolit sute de hectare de teren viran.

„Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Vânători, au intervenit în localitatea Vlădnicuț pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată dintr-o pădure. Tot Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Stolniceni-Prăjescu, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată. Și Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Stornești, comuna Sinești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 15 metri pătrați de acoperiș din lemn și mobilier divers. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Au ars aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ciurea, au intervenit în localitatea Dumbrava pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
De asemenea, pompierii au intervenit și în comuna Miroslava, localitatea Cornești, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Și în acest caz au ars aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Adauga un comentariu