Local

Intervenţie penibilă a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniței, cercetat de ani buni pentru fapte de corupţie

Publicat: 19 feb. 2020

Controversarul Cristian Adomniței, fost şef al CJ Iaşi, şi inculpat într-un dosar de corupţie, a ajuns să fie disperat de faptul că protejatul lui, Marius Bodea, este pe făraş în PNL şi nu va mai putea candida la primăria municipiului Iaşi. Deşi nu are nicio şansă, Marius Bodea încă spera că va intra în cursa pentru cea mai importantă funcţie din oraş. În altă ordine de idei, revenit la postarea publicată de Cristian Adomniței, semnalizam disperarea acestuia pentru că pierde din influenţa şi nu îi mai ies jocurile politice.

Cristian Adomniței a plâns de ceasul morţii faptul că cei din partid au realizat într-un sfârşit faptul ca Marius Bodea este o „mâna moartă”.

Cine este Adomnitei! Contracte băbane servite apropriaţilor

Cotidianul Bună Ziua Iaşi a relatat în repetate rânduri despre combinaţiile penale derulate de Adomniței în perioada în care acesta era preşedinte la CJ Iaşi. Adomniței s-a aliat cu un pseudojurnalist Aurel Dobașu, un individ care se vinde intereselor obscure şi care a devenit extrem de apropriat de Marius Bodea în ultima perioadă. Este vorba despre acelaşi Aurel Dobasu care a fost ţinta procurorilor în mai multe dosare în care era implicat şi Cristian Adomniței. Procurorii şi mascaţii au descins acum câţiva ani în Bogonos, comuna Leţcani la domiciliul acestuia. Aceştia au luat firul mai multor contracte bănoase încheiate între Adomniței, prin funcţia de preşedinte CJ Iaşi şi Aurel Dobașu. Menţionăm că Aurel Dobasu, prin firmele acestuia, era abonat la bani publici, iar contractele curgeau pe bandă rulantă. Procurorii au observat ilegalitatea acestor contracte şi au descins la locaţia mai sus menţionată ridicând mai multe documente. Este incredibil cum întreagă cercetare este pusă pe pauză, dosarul fiind în cercetare şi acum, stând în sertarele instituţiei. Conform procurorilor rețeta era una foarte simplă. CJ Iași încheia contracte cu o firmă, iar imediat acea firmă se prezenta la Tele M, postul condus la acea vreme de Aurel Dobașu și încheia contracte de publicitate. Suspiciunile procurorilor sunt că de fapt banii pe care TeleM îi primea prin contracte de publicitate erau de fapt o șpagă mascată pentru Cristian Adomniței.

Cinci ani şi fără nicio decizie
Dosarul în care este cercetat Cristian Adomniței se află pe masă judecătorilor de cinci ani. Este ireal şi reprobabil faptul cum decid judecătorii să se ocupe de un dosar extrem de important. Se aşteaptă prescrierea faptelor? Are judecătoarea Sabina Adomnitei, soţia acestuia, un rol în tergiversarea anchetei? Potrivit unor surse credibile, presiunea este imensă pentru nejudecarea dosarului. Sabina Adomniței ar trebui să facă un pas înapoi şi să se retragă din magistratura. Nu se poate că un judecător să aibă un soţ implicat în fapte de corupţie şi care culmea, cu un dosar care stă în standby.

Vom reveni!

Adauga un comentariu