Eveniment-Social

Interventii extreme ale pompierilor ieseni in aceste zile

Publicat: 01 oct. 2019
1

În ultima perioada, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Mihail Grigore Sturdza" al judetului Iasi au fost solicitati sa intervina in mai multe misiuni. Angajatii ISU au intervenit in 30 septembrie, ora 8:40, în localitatea Potângeni, comuna Movileni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casa de locuit. Au ars acoperisul din tigla si azbociment pe o suprafata de aproximativ 30 de metri patrati, doua usi din lemn, doua ferestre din lemn si mobilier divers.

Vezi si: Noi poligoane in Iasi pentru angajatii ISU

Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis în spatii închise. Tot in data de 30 septembrie, ora 21:22, Detasamentul 1 de Pompieri Iasi a intervenit în municipiul Iasi, in zona Bulevardul Alexandru cel Bun, pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric într-un apartament. A ars tabloul electric din interiorul locuintei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost cablul, conductorul electric defect, neizolat corespunzator sau cu izolatia deteriorata în urma unei actiuni mecanice ori fizice.

De asemenea, in data de 30 septemebrie 2019, ora 16:45, echipa pirotehnica din cadrul Detasamentului 2 de Pompieri Iasi a intervenit în localitatea Hândresti, comuna Oteleni, pentru a ridica de pe un teren viran 12 proiectile explozive calibru 47 milimetri si 8 proiectile perforante calibru 47 milimetri.

"În data de 30 septembrie 2019, ora 13:52, Detasamentul 2 de Pompieri Iasi a intervenit în municipiul Iasi, Soseaua Nicolina, pentru asigurarea masurilor specifice de aparare împotriva incendiilor la un agent economic, ca urmare a scurgerilor de carburant la o pompa de alimentare. În data de 1 octombrie 2019, ora 1:06, Detasamentul 1 de Pompieri Iasi a intervenit în municipiul Iasi, Bulevardul Alexandru cel Bun, pentru deblocarea din locuinta/baie a doua persoane. În data de 1 octombrie 2019, ora 1:29, Detasamentul 1 de Pompieri Iasi a intervenit în municipiul Iasi, strada Aurel Vlaicu, pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil. În data de 30 septembrie 2019, personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Iasi a executat doua activitati de instruire în domeniul situatiilor de urgenta la agentii economici din judetul Iasi", au aratat reprezentantii ISU Iasi.

Adauga un comentariu