Actualitate

Intervenții majore ale pompierilor în județ. Incendiu devastator într-o comună ieșeană

Publicat: 07 dec. 2019

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județul Iași au intervenit în ultimele zile în mai multe situații. Pompierii ieșeni au fost solicitați atât la incendii, cât și la alte misiuni în unele localități din județ

În ultimele două zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații în unele localități din județ. Pompierii militari din cadrul ISU Iași au intervenit atât la misiuni privind stingerea incendiilor, cât și la alte situații.

„În data de 5 decembrie 2019, ora 21:49, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Cristești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul din lemn cu învelitoare din carton bitumat, cu azbest și tablă pe o suprafață de aproximativ 90 metri pătrați, ferestre, uși din lemn, textile diverse și mobilier divers. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Noi intervenții în județ

În data de 05 decembrie 2019, ora 12:09, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Codrescu, pentru deblocarea ușii unui apartament. În data de 5 decembrie 2019, ora 17:04, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Bârnova, pe șoseaua Bârnova, pentru deblocarea ușii unei locuințe. Proprietara a fost găsită căzută în dormitor, conștientă. Ulterior, a fost transportată la spital de către echipajul de prim-ajutor calificat.

„În data de 5 decembrie 2019, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 3 activități de recunoaștere în teren la unitățile administrativ-teritoriale Golăiești, Țuțora, Ungheni, de pe raza județului Iași. Au fost efectuate și intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cu prim-ajutor calificat. Astfel, echipajele SMURD au intervenit la 28 de cazuri medicale”, au menționat reprezentanții ISU Iași.loading...

Adauga un comentariu