Eveniment-Social

Interviu BZI LIVE cu rectorul universităţii Cuza, prof. univ. dr. Tudorel Toader. Despre finalizarea lucrărilor la Casa Universitarilor, înfiinţarea Muzeului Satului în Grădina Botanică şi concluzii la Admiterea 2021 – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 aug. 2021

Reporterii BZI au realizat astăzi, 3 august 2021, un mini interviu cu rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, chiar pe şantierul de la Casa Universitarilor Iaşi. Universitarul a vorbit despre finalizarea lucrărilor la CUI, primii paşi pentru demararea proiectului ce vizează realizarea unui Muzeul al Satului în Grădina Botanică „Anastasie Fatu” din Iaşi, pe o suprafaţă de 32 de ha, dar şi despre modul în care a avut loc Admiterea 2021 la UAIC, sesiunea de vară. Aici, de remarcat este faptul că peste 18.000 de tineri s-au înscris pentru a studia la una dintre cele 200 de specializări din cadrul celor 15 facultăţi.

Pe de altă parte, de precizat faptul că din fondurile MEC, aşa cum a anunţat rectorul Toader, instituţia a mai primit aproximativ 20 milioane lei. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a finanţa finalul lucrărilor la CUI, realizarea studiului de fezabilitate pentru bază sportivă din Sarărie, respectiv investiţii în Stațiunea Biologică Marină Prof. Dr. Ioan Borcea din Agigea.

Adauga un comentariu