Titlurile zilei

Interviu în exclusivitate cu Eduard Ifrim, săltat de jandarmi într-un dosar de fraudare a fondurilor nerambursabile! Instructorul de fitness din Iași: „Pentru mine a fost un șoc ce s-a întâmplat” – FOTO/VIDEO

Publicat: 02 iul. 2022
Eduard Ifrim în timp ce povestește că este nevinovat, că nu a fraudat fonduri nerambursabile, lângă polițiști și domiciliul din municipiul Iași
Instructorul de fitness Eduard Ifrim susține că este nevinovat după ce a fost audiat mai multe ore în București

Instructorul de fitness Eduard Ifrim a fost săltat de la Aeroportul Internațional Iași, când se întorcea din vacanță. A fost audiat într-un dosar de fraudare a fondurilor nerambursabile. După câteva ore de audieri, a fost lăsat liber. Bărbatul a povestit pentru BZI că totul a pornit de la o firmă pe care a înstrăinat-o

Eduard Ifrim, un cunoscut instructor de fitness din Iași, a trecut printr-o experiență traumatizantă, în cursul zilei de joi, 30.06.2022, conform celor spuse de bărbat. În acea zi, a fost așteptat de polițiști și jandarmi chiar la Aeroportul Internațional Iași, în timp ce se întorcea cu familia din vacanță. A fost luat la întrebări de anchetatori, dar bărbatul nu știa despre ce este vorba. I s-a comunicat că va fi anchetat în cadrul unui dosar privind fraudarea fondurilor nerambursabile. Imediat, a fost condus de anchetatori la domiciliul din cartierul Exclusiv Residence, din Copou, ocazie cu care s-au făcut percheziții. Au fost verificate laptopurile și telefoanele mobile. Eduard Ifrim a colaborat cu autoritățile, neștiind cu exactitate care sunt acuzațiile. După perchezițiile domiciliare, a fost transportat la București, împreună cu alte zeci de persoane despre care se presupune că fac parte dintr-o rețea complexă de fraudare.

La ora 3:00, pe data de 1.07.2022, Eduard Ifrim a fost lăsat de anchetatori să plece acasă. Acțiunea a fost organizată de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Interviu în exclusivitate cu Eduard Ifrim, după ce a fost săltat de jandarmi

După ce a revenit în Iași, Eduard Ifrim a fost de acord să ofere un interviu în exclusivitate reporterilor BZI. Instructorul de fitness susține că este nevinovat și că totul a început de la o firmă pe care a înstrăinat-o în urmă cu 3 ani. La audieri a fost reprezentat de Liviu Narcis Pârvu, din București.

„Din păcate, a fost o zi șocantă pentru mine și întreaga familie. Nu mă așteptam să vin din vacanță și să mă aștepte și să mă întrebe despre ceva ce nu știam. Mi-au spus despre ce este vorba, am mers la domiciliu. Am pus la dispoziție de orice a fost nevoie pentru desfășurarea anchetei. După aceea, am fost însoțit de dumnealor la București să aflu mai multe detalii. Ce pot să vă spun este că e vorba despre o societate comercială pe care am cesionat-o în anul 2019. După ce am cesionat-o, pe firma respectivă s-au făcut niște ilegalități, cam despre asta este vorba. Nu sunt acuzat penal de absolut nimic. Dintre persoanele de acolo, singura persoană pe care o cunoșteam era Petrea Alfred Petronel, căruia i-am cesionat firma. Eu nu știu mai multe, am pus la dispoziție toate detaliile în sprijinul anchetei. Este destul de stânjenitor și jenant să apar în presă cu acuzații de deturnare de fonduri. Nu am avut nimic de ascuns, am pus la dispoziție toate detaliile de care aveau nevoie. În momentul în care spui adevărul, nu trebuie să-ți fie frică. Pentru mine a fost un șoc ce s-a întâmplat ieri (30.06.2022 – n.r.). Nu știu la ce să mă aștept, așa cum nu știam la ce să mă aștept și în ziua de ieri”, a precizat Eduard Ifrim.

Societatea menționată de Eduard Ifrim se numește Crypto Network SRL. Percheziții importante au fost făcute la Iași și la începutul anului 2022.

Clientul lui Eduard Ifrim este trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală

Alfred Petrea, cel care a preluat societatea Crypto Network SRL, a fost audiat în dosarul privind fraudarea de fonduri, ocazie cu care au fost efectuate 42 de percheziții. În 2019, în alt dosar, Alfred Petrea a fost trimis în judecată, fiind considerat de procurori capul unei rețele specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, acțiuni realizate prin intermediul unor firme de tip fantomă. În dosarul de atunci, au fost trimiși în judecată nu mai puțin de 93 de persoane, printre care fostul parlamentar William Brânză, afaceristul Dumitru Marin, denunțătorul lui Marian Vanghelie, dar și Marian Țărândă, cunoscut ca socrul fostului deputat PSD Vlad Cosma.

Procesul a început oficial în 2020. Interviul luat în exclusivitate lui Eduard Ifrim a scos la iveală emoțiile instructorului de fitness, afectat de perchezițiile anchetatorilor.
Comentarii
  • In prima poza in care sta in cap cu picioarele desfacute, e pozitia preferata a doamnei sa-l linga in kur divortata lui Turcanu

  • Niște golani care angajau tineri o lună, două după care îi dădeau afară dar cărțile de muncă și acum figurează la ITM ca să încaseze banii din fondurile europene. Ba mai mult nici nu le plăteau dările la stat. Asta cu complicitatea ITM IAȘI SI NEAMȚ care au avut reclamații dar au răspuns pretenților că nu au găsit nereguli. Azi la ăsta a cesionat firma și nu știa ce face celălalt golan. De unde aveți voi grămezi de bani că la fisc nu figurație cu niciun venit? La pușcărie la patul 3 unde stau toți fraierii !!!!

  • Iasul, orașul curvelor și tiganilor. Milițienii sunt toți niște imbecili. Javrelor, sa va lovească covidul cu putere de moarte!

  • Da despre agresiunea din secția rurala cand ne povestiți ceva?! Politist lovit de sef. Sau așteptați amănunte mai picante????

Adauga un comentariu