National

Interviu INCENDIAR cu fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea

Publicat: 15 mai 2019
1

Fiul marii disidente anticomuniste Doina Cornea a rupt tacerea.

Leontin Horatiu Iuhas a explicat in aceasta seara, la Antena 3, de ce decis sa-l refuze pe presedintele Klaus Iohannis si de ce considera nepotrivit momentul ales de presedinte pentru comemorarea eroilor anticomunisti.

"Cand i-am scris domnului presedinte mi-am ales cu foarte mare grija un text cat mai decent. Tocmai de aceea, in varianta initiala eu am folosit sintagma "Duminica Orbului" pe care am scos-o din aceste motive ca snu transform acest text intr-un fel de parodie. De asemenea, stiind ca domnul presedinte Iohannis este acum un liberal, ma gandeam ca a fost doar o scurta scapare de memorie si sincer mai speram acum cand vrea sa dreaga busuiocul ca aceasta alegere a datei de 20 mai pentru comemorarea martirilor comunismului a fost pentru ca in aceasta data domnul Coposu va implini 105 ani.

Sau poate s-a gandit ca in 30 mai mama mea va implini 90 de ani. Sau m-am gandit ca domnul presedinte Iohannis si-a adus aminte ca la sfarsitul acestei luni va sosi pe pamant romanesc Sanctitatea sa Papa Francisc care va veni sa beatifice sapte episcopi martiri greco-catolici. Sau poate s-a gandit ca in data de 16 mai, dupa doi ani de chinuri si torturi in inchisoarea Jilava, a murit Fericitul Vladimir Ghika", a spus Leontin Iuhas.

Acesta a subliniat ca mesajul sau este unul de boicotare a ceremoniei anuntate de Klaus Iohannis.
Adauga un comentariu