News Flash:

Intoxicati cu salmonella

11 Iunie 2002
911 Vizualizari | 0 Comentarii
•Acesta este rezultatul coproculturilor recoltate studentilor •In coproculturile personalului care lucreaza la bucatarie nu a fost identificat nimic •Se pare ca in materia prima folosita la prepararea eclerelor nu s-a aflat nimic, in vreme ce in produsul final a fost identificat un stafilococ •Rezultatele obtinute de DSP, DSV si analizele facute de catre Spitalul de Boli Infectioase studentilor internati cu toxiinfectie alimentara vor fi trimise Institutului Cantacuzino la Bucuresti, pentru confirmarea finala "In coproculturile luate studentilor care au fost internati cu toxinfectie alimentara a fost izolata salmonella. Dupa simptomatologia pe care au avut-o pacientii internati la noi, era destul de greu sa ne dam seama de la inceput ca este vorba de salmonella, mai ales ca mai toate toxiinfectiile alimentare au aceleasi manifestari clinice - varsaturi, dureri de burta, scaune", ne-a spus dr. Irina Teodorescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. Dintre cei 32 de studenti care au fost internati la inceputul lunii dupa ce au consumat eclere la cantina din Campusul Universitar "Titu Maiorescu" in spital nu se mai afla nici o persoana. "In episodul de la Cantina xTitu Maiorescux ne aflam in faza de mijloc a anchetei, in stadiul analizelor de laborator de la spital, Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar Veterinara. Intrucat rezultatele de la coproculturile studentilor, de la alimente si de la personal sunt diferite si pentru ca au fost izolati o serie de agenti patologici la suprafata de lucru, vom trimite toate analizele la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, pentru a avea un rezultat final. S-a demonstrat o incarcare de germeni si stafilococi pe spatiul de lucru si la ustensilele de la cantina", ne-a declarat dr. Irina Mitroi, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica. Rezultalele de la cele trei analize efectuate (studenti, personalul de la cantina si alimente) sunt diferite, inca nu a fost gasit cel care a provocat toxiinfectia. "Au fost recoltate coproculturi si de la personalul de la cantina studenteasca. Rezultatele personalului care lucreaza in bucatarie, ce au participat efectiv la prepararea alimentelor, au fost negative. Salmonella a fost identificata la alte persoane care lucreaza in cantina. Numai ca au consumat din alimentele preparate aici, ceea ce face destul de dificila stabilirea concluziei ca ei sunt cei care au contaminat produsele, mai ales ca este posibil ca si ei sa se infectat de la alimente", ne-a mai spus dr. Irina Mitroi. Compararea rezultatelor de la studenti cu cele de la personal nu poate fi facuta la Iasi, ci numai la Bucuresti. A fost exclusa si una dintre ipotezele vehiculate in primele zile, cum ca una dintre persoanele de la bucatarie care ar fi suferit o arsura la mana sa fi transmis infectia. Deocamdata, pentru elucidarea acestei probleme sunt asteptate rezultatele de la Bucuresti. Tot la Institutul Cantacuzino au fost trimise si rezultatele coproculturilor celor 12 copii din Bistrita care au mancat la cantina ieseana si care au fost si ei internati cu aceleasi simptome. In analizele acestora a fost identificat un stafilococ, si nicidecum salmonella, ceea ce incurca si mai mult itele in acest caz. Catalina DARABANA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033439 (s)