Eveniment-Social

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Sarbatoare mare pentru crestini

Publicat: 20 nov. 2018
1

@ Sarbatoare importanta in Biserica Ortodoxa @ Crestinii sarbatoresc astazi Vovidenia sau Intrarea in Biserica a Maicii Domnului @ Aceasta zi este una plina de traditii, fiind si o sarbatoare importanta din postul Nasterii Domnului

Crestinii ortodocsi sarbatoresc in aceasta zi, 21 noiembrie, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, una dintre primele sarbatori care se tin in Postul Craciunului. Aceasta sarbatoare aminteste de ziua in care, Sfintii Ioachim si Ana, parintii Fecioarei Maria, au adus-o pe fiica lor, in varsta de trei ani, la templu.

Maria a fost intampinata de marele preot Zaharia, parintele Sfantului Ioan Botezatorul. Acesta a dus-o pe Maria in cea mai sfanta incapere din lacas, in Sfanta Sfintelor, unde va ramane pana la varsta de 15 ani.

Sarbatoarea a inceput sa se tina prin secolul al saselea, cand imparatul Justinian a zidit la Ierusalim, langa ruinele templului, o biserica inchinata Sfintei Fecioare, care a fost numita Biserica "Sfanta Maria cea Noua". A doua zi dupa sfintire, adica la 21 noiembrie, a inceput sa fie serbat hramul bisericii.

Pe de alta parte, in Apus, sarbatoarea a fost adoptata de Papa Grigorie XI-lea, care a cinstit-o pentru prima data in anul 1374, la Avignon.

De asemenea, Biserica a randuit ca pe 21 noiembrie sa fie dezlegare la peste. Sarbatoarea ii pregateste pe crestini pentru Nasterea Domnului.

Sarbatoarea  este una plina de traditii in intreaga tara, fiind cunoscuta in popor drept sarbatoarea Ovideniei sau a Vovideniei. Intr-o astfel de zi, copiii pun crengi de mar in vase cu apa, care, tinute la lumina si caldura, inmuguresc si infloresc, fiind folosite in noaptea de Anul Nou drept sorcove.

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului in Biserica 21 noiembrie. Ce nu ai voie sa faci in Sarbatoarea Luminii

Ovidenia este ziua in care incepe iarna, care este o sarbatoare a luminii, care sparge intunericul iernii cu cel al mortii. In aceasta zi se fac parastase si se aprind lumanari, atat acasa, cat si la biserica. Ovidenia este ziua in care incepe intunericul sa predomine, fiind ziua din care incep vrajitoarele sa prinda putere si sa-si acumuleze forta demonica, forta care tine pana la sarbatoarea de Sf. Gheorghe. Tinerele pot si ele, in aceasta perioada, sa-si vada ursitul printr-un numar sporit de practici magice.

Adauga un comentariu