Magazin

Intrarea Maicii Domnului in Biserica, sarbatorita pe 21 noiembrie. Ce se intampla daca ninge de Ovidenie

Publicat: 19 nov. 2018
1

Inaintepraznuirea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului este o sarbatoare care indeamna spre virtutile crestine. Se spune ca acum incepe iarna si se deschid cerurile.

Crestin-ortodocsii sarbatoresc pe 21 noiembrie Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Aceasta sarbatoare este cunoscuta in termeni populari si ca Ovidenie.

In noaptea din ajun, 20 spre 21 noiembrie, usile si ferestrele se ung cu usturoi, ca sa nu intre strigoii. Nimeni nu munceste si se dau de pomana cani cu apa si colacei cu lumanari.

Citeste si: Rugaciunea "Tatal Nostru" va fi modificata! Se schimba un fragment de baza

Daca e senin si soare, vara viitoare va fi secetoasa. Daca sunt nori, e semn rau, caci va urma un an cu epidemii. Daca ninge la Ovidenie, iarna va fi grea.

Trebuie sa tii lumanari aprinse in casa, pentru ca viata copilului tau sa fie ferita de ghinion. Nu ai voie sa dormi in noaptea din ajun.

In unele regiuni din tara, se mai pastreaza un ritual stravechi. In seara din ajunul Ovideniei, se umple o farfurie cu apa, langa care se pune o lumanare. Se pazeste toata noaptea, sa nu se stinga si, intre timp, se fac 300 de matanii, 100 la inceput, seara, 100 la miezul noptii si 100 in zori. 

Adauga un comentariu