Eveniment-Social

Întreaga comunitate iubitoare de animale este invitată astăzi și mâine (3 și 4 iulie 2021) la un inedit și interesant eveniment organizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași – Live Video, Galerie Foto

Publicat: 03 iul. 2021
Universitatea de Științele Vieții din Iași și concurs pentru animale de companie
Universitatea de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" din Iași organizează primul PetEvent pentru întreaga comunitate iubitoare de animale, sub sloganul "Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții"

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași organizează primul PetEvent pentru întreaga comunitate iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”. Evenimentul „Animal FEST by USV Iași” va avea loc astăzi și mâine, respectiv 3-4 iulie 2021, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby

Primul PetEvent pentru întreaga comunitate iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”, la Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Evenimentul „Animal FEST by USVIași” va avea loc astăzi și mâine (3-4 iulie 2021), în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby, iar în cadrul manifestării vor avea loc o serie de activități dintre care amintim: concursuri de aptitudini și frumusețe cu premii, parade, show de dresaj și agilitate, ateliere pentru copii, workshop-uri demonstrative, consultații veterinare și tururi organizate spre Muzeul de Anatomie al Facultății de Medicină Veterinară. Printre speciile ce vor putea fi admirate în cadrul evenimentului enumerăm: câini, pisici, cai, iepuri și păsări ornamentale.

Înscrierile pentru concursurile organizate în cele două zile de festival pot fi realizate chiar în ziua evenimentului sau pot fi trimise on-line

Înscrierile pentru concursurile organizate în cele două zile de festival pot fi realizate chiar în ziua evenimentului sau au putut fi trimise on-line.

„Va fi un eveniment deosebit cu foarte multe surprize pregătite pentru participanții vizitatori. Vor fi demonstrații de dresaj a câinilor utilitari, parade de frumusețe, paradă a cailor și expoziție a păsărilor ornamentale. De asemenea, fiecare facultate va contribui la eveniment cu standuri, își va etala produsele, vor fi și utilaje agricole. Va fi un impact foarte mare pentru cei care vor veni. Mai menționez și vizite programate la Muzeul de Anatomie din sediul Facultății de Medicină Veterinară și la Spitalul veterinar”, a precizat conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecan la Facultatea de Medicină Veterinară a USVIași.

Din momentele prinse în programul celor două zile de „Animal FEST by USVIași” mai menționăm și prezentarea animalelor oferite spre adopție

Din momentele prinse în programul celor două zile de „Animal FEST by USVIași” mai menționăm și prezentarea animalelor oferite spre adopție în cadrul târgului „Adoptă și tu” de la USVIași. Proprietarii care doresc să își înscrie animalele la concursuri o vor putea face cu jumătate de oră înaintea deschiderii evenimentului sau au posibilitatea de înscriere on-line, formularele putând fi găsite pe site-ul USVIași, la adresa: http://www.uaiasi.ro/index.php?lang=ro&pagina=evenimente/animal-fest.html. Tramvaiul de epocă al Companiei de Transport Public (CTP) va circula pe traseul Tg. Cucu-Rond Agronomie, atât sâmbăta, cât și duminica, pentru a marca evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții Iași.

S-a stabilit calendarul evenimentelor

Programul evenimentului (astăzi, 3 iulie) este: ora 10:15 – controlul sanitar-veterinar al competitorilor și înregistrarea participanților, ora 11:00 – festivitatea de deschidere, respectiv cuvântul rectorului și al invitaților USVIași, 11:15 – parada raselor de câini, concursul de frumusețe „Ham-Ham”, 12:15 – concurs de abilități/dresaj canin „Smart Dog”, deliberarea juriului și premierea participanților câștigători, vizită la Muzeul de Anatomie „Prof. dr. Honoris Causa Vasile Coțofan” al USVIași, vizitarea și prezentarea standurilor expoziționale ale USVIași și ale participanților la eveniment, expoziție de păsări ornamentale și iepuri de rasă cu prezentarea raselor.

Mâine, duminică, 4 iulie, ora 11:00, este programată parada și prezentarea cailor de sport ai clubului sportiv ecvestru din Iași, ora 13:00 – parada și prezentarea cailor serviciului Poliției Călare din cadrul Poliției Locale Iași, vizită la Muzeul de Anatomie „Prof. dr. Honoris Causa Vasile Coțofan” al USVIași, prezentarea și vizitarea standurilor expoziționale ale USV Iași și ale participanților la eveniment, expoziție de păsări ornamentale și iepuri de rasă.

Adauga un comentariu