Eveniment-Social

Intrebarea zilei

Publicat: 27 dec. 2001

Multi ieseni care au adoptat caini vagabonzi, le-au dat drumul acum, odata cu venirea Sarbatorilor de iarna. Daca in urma cu o luna se estima ca mai erau doar cateva sute de caini de prins, acum numarul lor a ajuns la aproape o mie. Cei de la Salubritate sunt hotarati ca incepand cu noul an sa-i amendeze pe iesenii care adopta caini si dupa aceea ii elibereaza. Iesenii intervievati de catre cotidianul ZIUA de Iasi sunt de parere ca aceste amenzi vor fi binevenite, deoarece astfel vor invata si oamenii sa fie mai responsabili.
Intrebarea adresata subiectilor acestui sondaj a fost: „Care este opinia dumneavoastra cu privire la amenzile pe care cei de la salubrizare vor sa le aplice pentru cei care vor infia caini vagabonzi si dupa o perioada de timp ii elibereaza?”

1. Florin Federovici, pensionar
As putea spune ca este o idee foarte buna, dupa parerea mea, deoarece astfel vor invata si iesenii sa fie responsabili si sa se gandeasca de doua ori inainte sa-si asume unele responsabilitati. Aceste amenzi ar fi trebuit sa fie impuse mult mai de mult, deoarece astfel de cazuri sunt prezente din timpul verii. Mai sunt si oameni care spun ca ii infiaza, dar dupa aceea le da drumul afara si ei musca lumea fara nici un motiv. Eu cred ca acesti caini vagabonzi nici nu ar trebui sa fie infiati daca sunt mai mari de sase luni. Daca sunt mai mari, nu mai pot fi dresati si devin foarte rai.

2. Cristian Neagu, paznic al unei firme particulare
Intr-o oarecare masura, imi este mila de acesti caini, deoarece sunt condamnati din momentul in care se nasc. In afara faptului ca sunt purtatori ai diferitelor boli, mai sunt si agresivi. Sunt de acord cu aceste amenzi si cred ca ar trebui sa fie peste trei milioane, doar astfel s-ar putea invata minte lumea. Cainii mici ar trebui sa fie dresati, iar cei mari, care sunt si extrem de agresivi, omorati.

3. Diana Olaru, studenta
Eu cred ca ar trebui infiati numai puii mici, nu si cei ajunsi la maturitate, deoarece nu se poate sti ce boli au sau daca nu sunt turbati. Nu sunt de acord cu aplicarea acestor amenzi. Poate un om a incercat sa creasca un caine, dar la un moment dat si-a dat seama ca nu are destui bani pentru a face acest lucru. Daca nu mai poate tine acel catel, asta nu inseamna ca trebuie sa fie amendat.

4. Simona Popovici, pensionara
Dupa parerea mea, nu ar trebui ca acesti caini vagabonzi sa stea intr-o locuinta, dupa ce au stat atata timp pe strazi, deoarece pot avea diferite boli. Cu acesti caini vagabonzi nici nu stii la ce sa te astepti, deoarece sunt foarte imprevizibili: intr-o clipa sta linistit, iar in cealalta poate sari la tine sa te muste. Amenzile acestea, cred eu, sunt binevenite, deoarece astfel si-ar da seama si lumea cat de greu se tine un animal si consecintele de care ai parte daca nu il intretii cum trebuie. (E.M.)loading...

Adauga un comentariu