Eveniment-Social

Intrebarea zilei pentru cetatenii neturmentati: „Eu cu cine votez?”

Publicat: 29 oct. 2000

Asociatia „Pro Democratia” este o organizatie neguvernamentala, apolitica, nepartinica si non-profit al carei scop este promovarea democratiei in Romania prin stimularea participarii civice.
Unul dintre proiectele aflate in derulare in acest moment este si „Vot 2000”, ce-si propune incurajarea participarii la vot a alegatorilor la apropiatele alegeri generale. Astfel, in perioada 7-27 octombrie, Pro Democratia a desfasurat o serie de actiuni menite a atrage atentia electoratului asupra importantei exercitarii dreptului de vot. Printre respectivele actiuni, s-au numarat crosuri, dezbateri publice, caravane civice, distribuire de materiale cu scop informativ etc. Desi organizatiile de tineret ale partidelor din Iasi s-au remarcat prin absenta, unii parlamentari locali, printre care deputatii taranistii Mihai Dorin si Vasile Lupu si deputatul democrat Mihai Baciu au tinut, totusi, sa ia parte la cateva dintre aceste actiuni. Alaturi de ei, au mai participat cetateni ai judetului Iasi, in numar mai mare sau mai mic.
„Cea mai frecventa intrebare pe care ne-au adresat-o potentialii alegatori din localitatile prin care am trecut a fost: xEu cu cine votez?x”, a afirmat Virgil Leitoiu, unul dintre coordonatorii proiectului.
Si in perioada 28 octombrie – 24 noiembrie, Asociatia Pro Democratia si-a propus sa initieze mai multe actiuni, care sa promoveze o mai larga participare la vot din partea electoratului din Iasi. In acest sens, mentionam serbarile campenesti de pe 11 noiembrie (Plugari) si 18 noiembrie (Schitu Duca), o dezbatere publica ce va avea loc pe data de 17 noiembrie, in parcul Copou, concertul „Voteaza sau taci”, Carnavalul figurilor politice si marsul sectiilor de vot etc.
De asemenea, Pro Democratia va trimite, pe data de 26 noiembrie, aproximativ 200 de observatori in multe dintre sectiile de votare din judetul Iasi. „Prin aceasta, vrem sa asiguram o informare rapida, exacta si eficienta a Biroului Electoral Judetean cu privire la evenimentele mai importante petrecute la sectiile de votare. Vom proceda, inclusiv, si la o numaratoare paralela a voturilor”, a declarat Leitoiu.
Catalin ONOFREIloading...

Adauga un comentariu