Boli si tratamente

Intrebuintarile bircabonatului in folosul sanatatii

Publicat: 03 aug. 2012
7

Par foarte curat – Se va adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu in sticla cu sampon pentru a ca produsele pentru coafat (spuma, fixativ) sa fie indepartate cat mai bine iar parul sa fie cat mai curat.

– Curatarea pieptenului si a periei – Sprayul de par si grasimile din pieptene si peria de par pot fi eliminate prin inmuierea acestora intr-un castron cu apa calda in care s-au adaugat 3 linguri de bicarbonat de sodiu si 3 linguri de inalbitor.

– Mirosul mainilor – Se va indeparta mirosul de peste, ceapa sau usturoi al mainilor cu o solutie formata din trei parti de bicarbonat de sodiu si o parte de apa sau sapun lichid. Se vor freca mainile cu acest amestec si se vor clati.

– Coate – Se vor masa coatele cu o pasta preparata din bicarbonat si putina apa, pentru a se netezi pielea aspra.

– Picioare – Se vor inmuia picioarele obosite intr-un lighean cu apa calda in care s-au adaugat trei linguri de bicarbonat de sodiu. Pentru indepartarea mancarimilor picioarelor, se vor pune patru linguri de bicarbonat intr-un litru de apa calda in care se vor tine picioarele timp de 10 minute.

– Calmarea arsurilor solare – Se va inmuia un prosop intr-o solutie obtinuta din 4 linguri de bicarbonat de sodiu si un litru de apa. Se va aplica prosopul pe zona afectata.

– Calmarea mancarimilor pielii pe timp de iarna prin introducerea in apa de baie a unei cesti de bicarbonat de sodiu si 1 1/4 cesti de ulei pentru copii.

– Deodorant – Putin bicarbonat presarat la subrat nu va lasa mirosul neplacut de transpiratie sa iasa la suprafata.

– Ingrijirea unghiilor

 

Adauga un comentariu