Magazin

Întreținerea spațiului verde din grădină necesită echipament profesional

Publicat: 25 feb. 2020

Peste hotare vorbim despre o tendință absolută ca fiecare proprietar de casă să dețină un echipament de tuns iarba. Ba chiar job-urile sezoniere ale tinerilor școlari se referă la tunsul de iarbă de prin curțile proprietarilor, semn că mașinăriile de acest gen nu implică prea mult chin în a fi manevrate. Nici în România nu se poate spune că nu există interes asupra acestor tipuri de echipamente.

De vreme ce o astfel de achiziție se impune, ar fi bine ca interesul să cadă pe echipamente profesionale de tuns iarba. Înseamnă timp eficient pentru a realiza această sarcină, înseamnă simetrie, un aspect plăcut, cu iarbă tăiată la același nivel pe toată suprafața. De unde cumpărăm astfel de echipamente? Magazinele de nișă, cum este și TopStrong, sunt o recomandare, deși le regăsim și în magazinele de bricolaj din cartier. Aici însă nu sunt la fel de multe opțiuni, așadar de preferat să existe varietate, pentru a alege dintre cele mai bune, ce este potrivit.

Criterii clasice în alegerea unei mașini de tuns iarba

O mașină de tuns poate permite reglaj pentru distanța de la sol. Pentru gazonul obișnuit, din curtea și grădina unui proprietar simandicos adâncimea de tăiere poate fi de la 16 la 20 mm. Nici lățimea de tăiere nu este de ignorat, ceea ce determină și ce timp veți aloca pentru a tunde o anumită suprafață de iarbă. Dacă pe suprafețele mici este optimă lățimea de 3-40 cm, la suprafețe de peste 200 de metri pătrați este de preferat un model cu lățime de 50-60 cm.

Egonomia, cât de ușor se manevrează, nivelul de zgomot sau poate chiar și brandul producător pot fi de asemenea criterii. În mod cert oamenii își doresc mașini de tuns ușoare, facil de folosit, eficiente, poate chiar ceva compact și evident de calitate, pentru a nu repeta investiția la intervale scurte de timp. Specialiștii pot oferi un răspuns cât mai aproape de cerințele fiecăruia, în funcție de tipul de gazon, de frecvența tăierii, de cât de des și mult crește iarba etc. La TopStrong spre exemplu, partea de consiliere este implicită ca experiență pe care o are clientul.

Întreținerea mașinii de tuns

Indiferent de brand, funcții și modul de funcționare al unei mașini de tuns, toate impun și anumite măsuri de întreținere, pentru o bună funcționare. În acest sens, utilizatorul trebuie să știe că va fi necesară curățarea, lamele în mod special trebuie menținute curate. Acestea se și pot ascuți la  nevoie.

Pentru a proteja mașinăria de apariția ruginii sunt recomandate lubrifieri periodice ale elementelor componente. Uleiul va fi schimbat și el periodic, la mașinile ce funcționează pe bază de benzină. În acest sens producătorul oferă indicațiile necesare. Nu în cele din urmă se impune și curățarea filtrului de aer, în cazul acelor modele de mașini de tuns iarba ce conțin și acest filtru, fie el din hârtie sau burete.

Echipamente necesare în orice sezon

La TopStrong regăsim și alte echipamente, necesare pentru întreținerea curților și grădinilor, pentru tuns iarba de asemenea. Acestea sunt disponibile aici: https://www.topstrong.ro/gradinaloading...

Adauga un comentariu