Actualitate

Inundaţiile fac ravagii în China! Sute de mii de persoane au fost evacuate și alte 12 au murit

Publicat: 21 iul. 2021
un chinez merge prin apă în urma inundațiilor din China
O parte din China este cuprinsă de inundații

Inundațiile masive din centrul Chinei cauzate de precipitații record au lăsat 12 morți și peste 100.000 de persoane au fost evacuate din casele lor.

Peste 10 de orașe din provincia Henan, inclusiv capitală să de provincie Zhengzhou, sunt afectate. Filmele care circulă online arată oameni care se zbăteau în apele de pe drumuri și gări.

Președintele Xi Jinping susţine că țara se află într-o etapă critică

Președintele Xi Jinping a declarat miercuri că „situația de prevenire a inundațiilor este foarte severă” și se află într-o „etapă critică”.

El a adăugat că inundațiile au dus deja la „pierderi semnificative de vieți omenești și daune materiale” și a instruit toate departamentele să acorde prioritate „siguranței oamenilor și a bunurilor lor”, potrivit agenției de știri de stat Xinhua.

Provincia Henan, care găzduiește aproximativ 94 de milioane de oameni, a emis cel mai înalt nivel de avertizare meteo. Autoritățile locale au numit inundațiile un eveniment „o dată la 100 de ani”. Ploaia a început în weekend, cu furtuni care s-au intensificat marți.

Marți seara, Zhengzhou și alte locuri din provincia Henan au văzut inundații pe scară largă. Au fost raportate on-line despre oameni mutați de apele inundațiilor care se mișcau rapid, iar mașinile și resturile care pluteau pe străzile scufundate.

Mai multe baraje și rezervoare au încălcat nivelurile de avertizare, iar soldații au fost mobilizați pentru a devia râurile care și-au rupt malurile. Zborurile și operațiunile de tren în multe părți din Henan au fost, de asemenea, suspendate.

Tot în Zhengzhou, aproximativ 700 de pasageri au fost prinși într-un tren timp de cel puțin 40 de ore, potrivit rapoartelor mass-media locale. Se pare că pasagerilor li s-a oferit mâncare la început, dar acum se spune că este în cantitate redusă.

Un spital din Zhengzhou a rămas fără curent electric

Primul spital afiliat al Zhengzhou și-a pierdut momentan curentul electric marți seară, deși acest lucru a fost acum restabilit, se arată într-o declarație a comitetului municipal de partid Zhengzhou despre Weibo.

Acesta a adăugat că 600 de pacienți cu afecțiuni critice au fost transferați într-o altă locație. O bară de 20 de metri (65 ft) a apărut în barajul din orașul Luoyang după ce a fost avariată de furtuni, au spus oficialii. Soldații au fost deplasați în zonă și o declarație a armatei avertiza că se poate „prăbuși în orice moment”.

În Zhengzhou, înregistrările video neconfirmate arătau pasagerii în vagoane de metrou inundate, cu apă care ajungea pe umeri. Salvatorii au fost văzuți trăgând oamenii în siguranță folosind frânghia, în timp ce alții stăteau pe scaunele trenului pentru a încerca să se țină deasupra apei.

Nu se știe încă câte persoane – dacă există – rămân prinse, dar sute au fost salvate până acum.

În altă ordine de idei, inundațiile au făcut ravagii și în Europa. De exemplu, în Germania bilanțul este unul sumbru. Sunt sute de oameni care au murit și mii de persoane care și-au pierdut locuințele. De altfel și în România este tragic ce se întâmplă, fiind înregistrate pagube materiale imense

Adauga un comentariu