Magazin

Invata sa spui NU

Publicat: 18 nov. 2013
1

Una dintre barierele cele mai mari in comunicarea de afaceri este teama. Teama de a fi judecat, criticat sau intimidat. Ne temem ca vom pierde puterea, statutul sau poate un bun prieten daca refuzam sa facem ceea ce altii ne cer.

Unii se tem sa transforme nevoile personale in prioritati deoarece asta i-ar face egoisti, o incadrare pe care toti o evitam, cu orice pret. Dar, costurile personale asociate cu incapacitatea de a spune ceea ce simtim includ o mare pierdere de timp si de energie pentru a ne inhiba dorintele, furia, amaraciunea si resentimentele indreptate catre individul pe care dorim sa-l ajutam.

Invatati sa spuneti adevarul
Cu siguranta ca v-ati stabilit deja telurile si visurile pe care vreti sa le transformati in realitate. Dar, ca foarte multe persoane, probabil ca petreceti cea mai mare parte a timpului ajutandu-i pe ceilalti sa-si atinga propriile obiective. Cu siguranta, asta va ajuta sa deveniti angajata, mama, sotia, prietena „perfecta” si va ofera si scuza perfecta pentru neatingerea propriilor teluri: „Pur si simplu nu ati avut timp”.

Trebuie sa luati hotararea de a fi onesta cu propria persoana, sa invatati sa va iubiti si sa va respectati indiferent de imperfectiunile pe care vi le reprosati.

invatati sa spuneti adevarul si veti vedea ca, nu doar ca veti scapa de temeri, dar veti castiga si respectul celorlalti.

Opriti-va, Priviti si Analizati – apoi Actionati
Ca sa puteti fi sincera cu dumneavoastra, trebuie sa invatati noi obiceiuri.

Astfel, in loc sa luati deciziile in graba, pur si simplu opriti-va si inspirati adanc. Cu alte cuvinte, inlaturati presiunea care va face sa simtiti ca trebuie sa actionati imediat.

Analizati-va obligatiile curente si tineti minte ca nimeni nu va va oferi ceea ce dumneavoastra trebuie sa obtineti pentru propria persoana. Cand propriile obiective va vor deveni clare in minte, veti fi capabila sa-i refuzati pe ceilalti, pentru a avea timp pentru dumneavoastra.

Ascultati ceea ce va spune intuitia, fiti atenta la propriile sentimente. Ce simtiti atunci cand cineva va cere sa faceti ceva? Sunteti entuziasmata de oportunitate s-au v-ati dori ca respectiva persoana sa dispara ca prin magie? Chiar va doriti sa faceti ceea ce vi s-a cerut sau doar simtiti ca „trebuie” sa faceti acel lucru? „Trebuie” este insotit de vina, iar vina este doar o forma de furie cauzata de faptul ca nu puteti face ceea ce va doriti cu adevarat. tineti cont de ceea ce simtiti cu adevarat daca va doriti fericire si sanatate pe termen lung.

Actionati cu integritate
Scapati de teama si spuneti pur si simplu adevarul. Nu cautati scuze! Daca suparati o alta persoana pentru faptul ca tineti la propriile obiective si sentimente este doar problema celuilalt, nicidecum a dumneavoastra!

Sursa: efemina.ro

Adauga un comentariu