National

Invatamantul GRATUIT din Romania… COSTA! Cati bani scot din buzunar parintii

Publicat: 02 oct. 2016
1
Parintii din Romania ajung sa achite chiar si 1.000 de euro pe an pentru scolarizarea copiilor, costul ascuns fiind calculat de Organizatia Salvati Copiii, intr-un raport recent, ce urmeaza sa fie prezentat la Comitetul ONU pentru Drepturile Copiilor, informeaza adevarul.ro.
Concret, documentul, ce va fi adus in atentia forului international pe 3 octombrie, la Geneva, contine indicatori urmariti de Salvati Copiii pe parcursul a sapte ani, respectiv 2008 – 2015 si aduce cifre relevante privind accesul la educatie, discriminarea din randul copiilor romani, dar si date referitoare la vaccinare, incidenta bolilor si situatia mortalitatii infantile.
Referitor la accesul la educatie, Salvati Copiii atrage atentia ca desi invatamantul romanesc este gratuit prin lege, parintii sunt nevoiti sa scoata bani grei din buzunar pentru a-si tine copiii la scoala. Mai exact, participarea copiilor la invatamantul public ajunge sa ii coste pe parinti echivalentul a 4.500 de lei pe an, per elev. „Costul total mediu alocat per copil este de 1490 RON, iar per familie este de 1.954 RON (avand in vedere si familiile cu mai mult de un copil scolar)”, subliniaza raportul.
Adauga un comentariu