National

Invatatoarea inregistrata cand isi insulta elevii, anchetata – VIDEO

Publicat: 04 dec. 2015
1
Inspectoratul Scolar Braila si conducerea Colegiului Ana Aslan au deschis anchete dupa aparitia pe internet a unor inregistrari in care o invatatoare de la clasa I ii ameninta si ii jigneste pe elevi, pe unul dintre ei numindu-l „animal” si spunandu-i „Daca vrei sa te calc in picioare, te calc!”. Totusi, pana se va stabili daca invatatoarea respectiva apare in inregistrare, aceasta va preda in continuare, insa supravegheata de un consilier psihologic. In fata acestor acuzatii, invatatoarea Luminita Gheorghe a declarat presei locale ca regreta ca si-a iesit din fire, invocand faptul ca are in clasa doi copii cu probleme de comportament care ii deranjeaza orele.
„Mai baietel, mai baietel! Daca nu te ia mama dracu’! Doamna …. mi-a zis ca in miercurea aia nu sufli, nu faci nimic! Cum stai la doamna asa si la mine nu, ….? Ai inteles?”. Pe fundal se aude apoi vocea unui copil: „Ii e frica de doamna de nu mai stie, de aia sta el cuminte!”, iar presupusa invatatoare continua: „Daca vrei sa te calc in picioare, te calc! Sa-ti fie frica si de mine! „Daca vreti sa mai aveti caciuli, va potoliti! Uitati-va la ei ca nici pedepsiti nu se pot abtine! Uite ce diferenta e intre boala si copil sanatos! Aia e! Sta nemiscat, nu face nimic! Ceilalti n-au stare! Ala face asa la cravata, ala face asa la caciula, pentru ca e o problema! Uite, rade animalul! Animalul rade! Pentru ca nu intelege ce i se spune! Creierul lui are o problema! Si daca e problema si eu ii zic, ma, eu te zic lui taica-tu?! Daca nu judeca nici parintele, astfel incat sa spuna „mai, eu trebuie sa fac ceva cu copilul asta ca lucrurile se agraveaza”, atunci lucrurile se agraveaza! Nu il vindeca nimeni daca nu-i apartine si daca nu face ce trebuie! La ……., repet, nu este vorba de nimic altceva decat de nesimtire! „.
„Imi pare rau! Pur si simplu mi-am iesit din fire. Am copii cu probleme in clasa. Pana acum, de 30 de ani, de cand predau, nu am intampinat probleme. Acum, am doi copii cu probleme mari. Am anuntat si conducerea, si parintii. Copiii sunt consiliati, ba chiar am zile cand parintii pot veni sa asiste la ore. Si unii o fac. Ora de religie? Nu se poate sustine, mi-a spus doamna ca nu mai intra la ei la clasa. La engleza, la fel, a vrut sa nu mai vina. Sunt foarte obraznici. Si parintii lor nu inteleg. Unul dintre copii ne-a fost trimis de la inspectorat. Se bat in clasa… Sincer, imi pare rau, m-am enervat peste masura! Copiii se duc la psiholog, zic parintii, dar nu se vede nimic, nicio schimbare. Unul dintre copii l-a lovit pe profesorul de sport si profesorul l-a intrebat de ce e furios, de ce il loveste. Stiti ce a zis copilul? „Pentru ca asa vreau eu, pentru ca ma pui sa fac exercitii!”. La nivelul acesta s-a ajuns. Repet, imi pare foarte rau!”, a declarat invatatoarea pentru presa locala.
Adauga un comentariu