National

INVAZIE DE SOBOLANI cu „proportii impresionante” intr-o localitate din Romania

Publicat: 07 nov. 2014
1

Alerta intr-o comuna din Cluj. Sobolanii au pus stapanire pe localitate, iar oamenii disperati spun ca rozatoarele au luat proportii impresionante.

Sobolanii misuna printre blocuri, in spatiile de joaca si parcari, iar edilul, depasit de situatie, cere ajutorul autoritatilor pentru a institui starea de urgenta.

La doi pasi de orasul Cluj-Napoca, in comuna Floresti, in numai 5 minute am numarat 5 sobolani.

„Sunt foarte multi, eu am vazut 15 intr-o seara. Nu ne mai putem lasa copii sa se joace pentru ca este un focar de infectie. Unii vecini spun ca atunci cand au aruncat gunoiul au sarit la ei”, explica ingrozita o femeie din comuna.

Soferii sunt ingroziti pentru ca rozatoarele intra cu usurinta sub capote si rod tot ce prind. Majoritarea soferilor isi verifica cu atentie masina inainte sa plece la drum.

„Am avut probleme, mi-au ros toate cablurile la masina”, povesteste un barbat din zona.

Autoritatile au imprastiat otrava, insa nu au reusit sa ii starpeasca.

„S-au pus cutii cu otrava, este periculos, uitati, copiii se joaca in iarba”, spune un angajat de la primarie.

Disperat, primarul e hotarat sa instaleze in Floresti stare de urgenta si sa poata astfel accesa fondurile dedicate situatiilor limita pentru deratizare.

„E o problema foarte grava, sobolanii sunt principala cauza a trichinelozei”, marturiseste Horea Sulea, primarul localitatii Floresti.

Cel mai grav afectate de invazia de sobolani sunt doua strazi cu zeci de blocuri. In zona sunt si campuri unde rozatoarele se pot ascunde in voie.

Sursa: protv.ro

Adauga un comentariu