Cancan ultimă oră

Învelește-ți picioarele în foi de varză dacă vrei să scapi de durerile articulare

Publicat: 24 ian. 2020

Compresele cu varză pot face adevărate minuni când sunt aplicate corect în scopuri terapeutice datorită bogăţiei în vitamine şi fitonutrienti, precum antocianina şi glutamina, ambele având propietati antiinflamatorii.

Atât compresele cu varză, cât şi cataplasmele se aplică extern, în zona supărătoare, cu scopul de a permite elementelor „vindecătoare” din varza să fie absorbite de către organism.

În general, este recomandat să foloseşti comprese pentru dureri într-o anumită zonă, dureri de cap ori probleme digestive şi cataplasme pentru iritaţii ale pielii, răni minore ori arsuri minore.

La ce se mai folosesc compresele cu varză:

entorse şi luxaţii
eczeme infecţioase
dureri reumatice
nevralgii
astm
ameţeală, irascibilitate
gută
malarie
pojar

Compresele cu varză, de obicei, este bine să fie aplicate calde, dar le poţi aplica şi reci. Compresa se prepară tăind în bucăţele foarte mici frunzele de varză.

Ca să prepari o cataplasmă cu varză, spala bine frunzele, înlăturând apoi nervurile. A?aza-le pe o suprafaţă tare şi zdrobeşte-le pe ambele părţi. În general, cataplasmele cu varză sunt mai eficiente dacă le laşi să acţioneze peste noapte.loading...

Adauga un comentariu