Eveniment-Social

Inventatorii ieseni, premiati la Istanbul Invention Fair ISIF 2016 – FOTO

Publicat: 10 mart. 2016
Inceput in forta pentru inventatorii romani, prezenti la prima mare expozitie de inventii a anului – Istanbul Invention Fair ISIF 2016, de unde s-au intors cu trei premii speciale, o medalie de aur, una de argint si  doua de bronz. Evenimentul, organizat sub egida Federatiei Mondiale a Inventatorilor IFIA, a adunat inventatori din peste 23 de tari. Romania a fost reprezentata la salon prin Institutul National de Cercetare Dezvoltare URBAN INCERC si prin membrii Forumului Inventatorilor Romani, partenerul Centrului de Informare Europe Direct Iasi. Delegatia a fost condusa de Dr. Ing. Andrei Victor Sandu, presedinte al Forumului Inventatorilor Romani, cadru didactic la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi. 
In paralel cu expozitia a avut loc cel de-al doilea Congres al Federatiei Mondiale a Inventatorilor, care a pus accent pe comercializarea ideilor, astfel ca au fost lansate o serie de platforme de promovare a inventiilor, cum ar fi http://plataformainnovatio.com.br/eng/ si http://skyquestt.com/. Cu aceasta ocazie, Forumul Inventatorilor Romani a semnat acorduri de colaborare cu asociatii ale inventatorilor din Maroc (Union of Inventors) si China. Printre inventiile premiate la Salonul din Turcia se numara Premiul Special al Asociatiei Inventatorilor Chinezi si Medalia de bronz au fost conferite pentru Pasta de dinti ecologica cu multiple utilizari, colectivul de autori condus de prof. dr. Kamel Earar, Medalia de aur – Beton sustenabil cu deseuri de sticla reciclata, agregate reciclate si ape uzate tratate si metoda de preparare a acestuia, autori Attila Puskas, Ofelia Corbu, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. 
Premiul Special al Asociatiei Inventatorilor din Malaezia – Procedeu de obtinere a betoanelor de ultra-inalta performanta, autori Cornelia Magureanu, Ofelia Corbu, Ion Sosa, Henriette Szilagyi, Bogdan-Horea Heghes, INCD Urban Incerc si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Medalia de bronz – Metodologie de planificare a zonelor umede – Delta Dunarii, autori Alexandru Ionut Petrisor, Vasile Meita. Cu prilejul ISIF Istanbul a fost confirmata participarea unor numeroase delegatii straine la EUROINVENT, cel mai mare salon de inventii din sud-estul Europei, ce va avea loc la Iasi, in perioada 19-21 mai 2016.
Adauga un comentariu