Magazin

Inventia a patru eleve SCHIMBA soarta omenirii – FOTO

Publicat: 14 nov. 2012

In tarile sarace orice lucru este pretuit. Iar inventia a patru eleve, prezentata la Targul „Maker Faire Africa„, a fost catalogata de juriu ca fiind o adevarata comoara.

Dupa ore intregi de studiu, tinerele Duro-Aina Adebola (14 ani), Akindele Abiola (14 ani), Faleke Oluwatoyin (14 ani) si Bello Eniola (15 ani) au venit cu materialul realizat de ele: un generator electric, ce functioneaza pe baza de urina, scrie antena3.ro.

Cu ajutorul lui, un litru de urina ofera sase ore de electricitate. Urina este pusa intr-o celula electrolitica, ce separa hidrogenul si il trimite catre un filtru de apa, pentru a fi purificat.

Dupa aceea, este trimis catre un cilindru cu gaz, unde hidrogenul este fortat intr-un cilindru ce contine borax lichid, ce este folosit pentru eliminarea umezelii din gazul de hidrogen. Dupa ce este purificat, gazul de hidrogen este fortat in generator, care furnizeaza apoi curent electric.

Inventia celor patru eleve nu va fi de folos numai tarilor din lumea a III-a, ci si in Occident. Un exemplu ar fi fermele de animale, care ar putea avea electricitate exclusiv pe baza acestui generator electric, ce functioneaza pe baza de urina.

Adauga un comentariu