National

Inventia revolutionara a doi romani: MANA BIONICA

Publicat: 21 oct. 2014
1
Doi profesori galateni au gasit o metoda revolutionara prin care jucatorii de volei, spre exemplu, pot ajunge la performanta in jumatate din timpul necesar pana acum. E vorba depre o mana bionica care corecteaza greselile in timp real, prin intermediul unui soft special.
Mana bionica realizata de profesorii galateni se fixeaza pe bratele jucatorului, lasandu-i totala libertate de miscare. Prin intermediul a 10 senzori, aparatul identifica pozitia bratelor, apoi transmite informatia catre computer. Un program genereaza instant mesaje vocale pentru corectarea eventualelor greseli.

Citeste si: Romanii au lansat probabil cea mai buna si utila inventie pentru omenire

„In situatia in care articulatiile sunt indoite, mesajul vocal este menit sa-l corecteze pe executant – INDREAPTA COATELE – prin mesaj vocal se poate autocorecta singur jucatorul.
„La sfarsitul antrenamentului se inchide acea sesiune de lucru si antrenorul stie clar cate executii corecte au fost, cate executii gresite, si, ce este cel mai important, stie exact si segmentul deficitar”, spune Carmen Pirvu, lector Facultatea de Educatie Fizica si Sport Galati.

Citeste si: Cine sunt favoritii din 2014 pentru Premiile Nobel

Pentru ca ofera indicatii precise fiecarui jucator, aparatul l-ar putea inlocui pe antrenor. Astfel, timpul de invatare se reduce la jumatate. Mai mult, inventia poate fi utilizata si in alte domenii.
Razvan Rosculet, profesor Facultatea de Inginerie Galati: „Sistemul in general este conceput ca sa poate fi adaptat pentru diferite sporturi, sistemul contine partea de transmisie la distanta, care ramane neschimbat si poate fi aplicat si pentru medicina recuperatorie„.
Dezvoltarea aparatului a durat un an, iar profesorii galateni spun ca au primit deja oferte de la investitori.
Sursa: realitatea.net 
Adauga un comentariu