Stiri medicale

Inventie americana: „condimentul” care convinge creierul sa controleze apetitul

Publicat: 25 ian. 2011

O companie din California a lansat pe piata un produs care i-ar putea ajuta pe cei care vor sa slabeasca. Compania a realizat un praf care se presara peste mancare si care convinge creierul sa controleze pofta de mancare.

Teoria care sta la baza produsului este ca oamenii mananca mai mult decat ar avea nevoie, pentru ca asa este programat creierul uman. Potrivit cercetatorilor, de-a lungul istoriei evolutiei noastre, alimentele au fost limitate, astfel ca, pentru a supravietui, oamenii au fost conditionati sa manance cat mai mult ori de cate ori alimentele erau disponibile.

Cercetatorul Alan Hirsch a studiat modul in care simturile noastre, in special mirosul si gustul, influenteaza creierul si a observat ca multi pacienti care si-au pierdut simturile, mirosul si gustul, au o crestere rapida in greutate. Specialistul american sustine ca anumite mirosuri si gusturi actioneaza asupra creierului pentru a controla apetitul.

Dr. Hirsch a studiat sute de compusi si, dupa ani de cercetare, a elaborat un praf incolor care se presara peste mancare. Studiile au demonstrat ca acest produs are  un impact puternic asupra centrului corpului de control al apetitului. Apoi, a testat acest produs pe cateva persoane ce doreau sa slabeasca.

Rezultatele au fost semnificative. Pe o perioada de sase luni, 1.436 de femei si barbati au presarat produsul pe tot ceea ce au mancat. Ei au pierdut aproape 15% din greutatea lor, fara sa faca exercitii fizice sau sa tina dieta.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit