Eveniment-Social

Inventii revolutionare la EUROINVENT 2018

Publicat: 15 mai 2018
1

Cea de-a 10-a editie EUROINVENT se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Cercetarii si Inovarii, cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi, al Primariei Municipiului Iasi si al Complexului Muzeal Moldova Iasi (Palatul Culturii).

Timp de 3 zile – joi, vineri si sambata (17 – 19 mai 2018) Palatul Culturii din Iasi va fi centrul inventicii mondiale, fiind etalate peste 500 de creatii ale inventatorilor din mai mult de 30 de tari. Intrarea este libera, joi si vineri intre orele 10 si 16.30, respectiv sambata de la 10 la 13.

Puteti admira inventii din domenii diverse, de la autovehicule la maini bionice si roboti, de la soiuri de plante si instalatii diverse, creatii ale copiilor dar si a unor cercetatori recunoscuti pe plan mondial.

Evenimentul este organizat de Forumul Inventatorilor Romani, Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabila, prin Centrul de Informare Europe Direct Iasi, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi in parteneriat cu Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Mediului, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi, in colaborare cu Universitatea de Arte George Enescu, University Malaysia Perlis si University Malaysia Terengganu. 

EUROINVENT este singurul eveniment din Romania organizat sub egida IFIA – Federatia Mondiala a Inventatorilor, respectiv WIIPA Taiwan.

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, ca partener educational, ofera un premiu de 10.000 lei pentru cea mai buna inventie. Vor fi premiate, de asemenea, cele mai bune inventii in domeniul medicinei, mediului, tanarul inventator si inventia cu cel mai bun design.

Evenimentul nu s-ar putea desfasura fara sprijinul: Complexului Muzeal Moldova Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, TENARIS SILCOTUB, KESZ Romania, SOMACO, HOFIGAL, ARTIS IT SOLUTIONS, COTNARI, Merlins VITAMIN Aqua, NESCAFE, AQUA CARPATICA, SARTOROM, iSENTINEL, NANOTEAM.

Parteneri ai inovarii: Ministerul Cercetarii si Inovarii, Ministerul Educatiei Nationale, OSIM Bucuresti, AGIR, Aeroportul Iasi, ProtectMark, Rotaract Iasi Copou.

Adauga un comentariu