National

Investigatia privind neregulile de la Sectia de Arsi de la Spitalul Floreasca ajung in atentia DNA

Publicat: 18 iul. 2016
1
Investigatia pornita initial de Parchetul sectorului 1 a fost trimisa procurorilor anticoruptie dupa ce s-au descoperit indicii de abuz in serviciu care intra in competenta DNA. In luna mai, Corpul de Control al premierului a efectuat verificari la Sectia de Arsi a Spitatului Floreasca, unde s-au descoperit operatii fictive. Astfel, inspectorii guvernamentali au anuntat ca vor sesiza organele de cercetare penala daca vor avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca”. Pe pagina de facebook a Corpului de Control al premierului au fost postate mai multe informatii despre controlul efectuat, precum si documentele cerute in urma controlului:
„Fata de informatiile comunicate in cadrul conferintei de presa din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sanatatii, prezentam documentele emise de catre Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca in cadrul controlului Corpului de Control al Prim Ministrului cu privire la interventia de urgenta in urma tragediei de la clubul „Colectiv”, in ceea ce priveste functionarea si utilizarea efectiva a Unitatii de Arsi Grav din aceasta unitate. Corpul de Control va analiza in continuare neconcordantele constatate cu privire la utilizarea Unitatii de Arsi Grav si va sesiza organele de cercetare penala daca va avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca”, se arata pe pagina de facebook a Corpului de Control. In timpul unei conferinte de presa, seful Corpului de Control al ministrului Sanatatii a recunoscut ca la Unitatea de Arsi de la „Floreasca” nu au fost efectuate operatii, desi, initial, conducerea spitalului ii comunicase premierului Dacian Ciolos ca in noua sectie avusesera loc interventii chirurgicale.
„Unitatea s-a deschis si s-au facut 78 de operatii, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost facute in Unitatea Moderna de Arsi”, raspundea spitalul, in scris, catre Corpul de control al lui Dacian Ciolos. Pe 21 aprilie, managerul Spitalului Floreasca, Nicusor Louchi, a fost demis de ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, pentru ca Sectia de Arsi nu este complet functionala.
„Este absolut revoltator faptul ca nici in acest moment, daca Doamne fereste se intampla o nenorocire in Bucuresti sau in tara, acest bloc nu functioneaza la intreaga lui capacitate. Sunt banii bucurestenilor, sunt banii romanilor, romanii nu accepta sa se faca afirmatii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit sa tai panglici si nu cred ca acesta este scopul de a anunta triumfalist realizari. Sunt lucruri normale, investitii pe care romanii le fac din banii lor bani fata de care suntem responsabili. Barocamera nu functioneaza nici in acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul institutiei”, spunea ministrul.
Adauga un comentariu