National

Investigatii medicale in cazul lui Oprescu: „Vom decide daca ii vom face o coronarografie”

Publicat: 28 sept. 2015
1

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat preventiv si aflat de sambata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), urmeaza sa fie supus luni unor investigatii medicale. Medicii specialisi urmeaza sa decida daca va fi supus unei coronarografii, a declarat profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinii Cardiologie din cadrul SUUB. Duminica medicii le-au interzis avocatilor sa-l viziteze. Potrivit unor surse, Sorin Oprescu se afla in prezent internat in sectia Cardiologie 2.

Vezi si Revolta in arestul Politiei Capitalei. Avocatul Poporului, acuzat ca face treaba de mantuiala

„Nu stiu ce investigatii s-au facut, dar potrivit procedurilor, se incepe cu investigatii neinvazive: EKG, investigatii imagistice, analize, pentru a vedea daca exista semne de leziuni musculare ale inimii si stabilirea valorilor zaharului in sange”, a explicat profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Mircea Cinteza a precizat ca in urma acestor investigatii neinvazive se decide daca este necesara si coronarografia. Seful clinicii Cardiologie a precizat ca Sorin Oprescu este urmarit permanent si, din discutiile pe care le-a avut cu medicul de garda, a inteles ca se pune problema daca va face aceasta investigatie la inceputul saptamanii viitoare, explicand ca aceasta investigatie se face atunci cand sunt semne ca ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic. „El avand cele doua boli prinicipale, boala cardiovasculara si diabet, in astfel de situatii exista opinii ale celor specializati si acesti medici se intalnesc de facto intr-o comisie pentru a analiza situatia fiecarui pacient”, a mai adaugat profesorul doctor Mircea Cineza. Seful clinicii Cardiologie a precizat ca in urma invesigatiilor echipa de medici va decide daca in cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o interventie de largire a arterei sau printr-o operatie pe cord. Pe durata investigatiilor medicale primarul suspendat al Capitalei va fi sub escorta.

Vezi si SURSE: Sorin Oprescu ramane internat pana luni. Are nevoie de noi investigatii

Sorin Oprescu, a fost adus sambata, in jurul orei 16, pentru investigatii medicale, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind transportat din arest cu o masina a Politiei Capitalei. Oprescu, bolnav de diabet, ceruse sa fie dus la Spitalul Universitar al carui director a fost dupa ce, in 21 septembrie, fusese dus din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul „Sfantul Ioan„, pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei.

Adauga un comentariu