Titlurile zilei

Investiția unui tânăr a fost distrusă într-o clipă de vecinul invidios. Camerele de supraveghere au surprins totul

Publicat: 29 sept. 2020
Solariile tăiate ale unui tânăr care a lucrat în străinătate și îl suspectează pe vecinul reclamangiu că l-a păgubit de 10.000 de lei

Investiția unui tânăr care a muncit din greu în străinătate a fost risipită, în numai câteva clipe, după răzbunarea unui vecin invidios. Tânărul legumicultor a găsit, într-o dimineață, toate solariile cu foliile tăiate și îl suspectează pe vecinul cu care a avut mai multe procese în ultimul an. Tânărul agricultor a pus la dispoziția polițiștilor toate înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere în momentul în care vandalii au distrus munca fermierului

Problemele se țin scai de Iulian Lionte, un tânăr legumicultor din municipiul Dorohoi, Botoșani, după ce un vecin invidios i-a distrus investiția făcută cu bani munciți din greu, în străinătate. Nenorocirea s-a întâmplat vineri dimineață, pe data de 25 septembrie 2020, când a găsit toate solariile tăiate. Foliile de pe solariile unde are culturile de legume în rod au fost tăiate, iar tânărul îl suspectează pe vecinul său. În ultimul an, fermierul a pătimit mai multe, după ce vecinul l-a reclamat că a construit ilegal solariile, iar Primăria voia să le demoleze. Tânărul fermier a demonstrat, în instanță, că afacerea cu legume funcționează legal, iar de atunci și-a continuat munca în solarii, dar nu a reușit să scape de răutatea vecinului.

Vecinul răzbunător i-a făcut reclamații în ultimul an și l-a dat în judecată, invocând diverse motive, însă nu a avut sorți de izbândă

În ultimul an a mai avut incidente cu vecinul nemulțumit, însă Iulian Lionte a câștigat de fiecare dată. Pentru că vecinul a reclamat faptul că fermierul și-a pus camere de supraveghere, că umbra unor cireși cade pe proprietatea sa, fermierul a tăiat copacii pentru a nu mai exista motive de ceartă. Mai mult, a primit și injurii din partea vecinului, de față cu polițiștii. Sperând că nu vor mai fi discuții tensionate și că fiecare își va vedea de afacerile sale, fermierul nu s-a așteptat la ceea ce a urmat: vecinul i-a făcut zile fripte în continuare.

Tânărul legumicultor îl suspectează pe vecinul său că s-a răzbunat din răutate: „Nu cred că altcineva ar fi făcut asta”

Iulian Lionte, tânărul afacerist, se gândește că vecinul i-a tăiat solariile.

„Cred că nu a mai avut cum să mă mai atace și a trecut la fapte, prin punerea unor persoane care să distrugă solariile. Nu cred că altcineva ar fi făcut asta. Oricum adevărul se va afla pentru că am pus la dispoziția polițiștilor imaginile de pe camerele de supraveghere. Încă erau plantele roditoare, pe final de cultură. La tomate urma, spre finalul lunii, să încep defrișarea pentru cultura de toamnă-iarnă, de salată. Nu pot spune sigur că e vecinul, dar cred că i-a trimis pe cei doi copii. Erau doi adolescenți care aveau hanoracele pe cap și șapcă. Sper că poliția să își facă treaba” spune fermierul Iulian Lionte.

Fermierul care a investit în România banii câștigați în Italia a rămas păgubit de peste 10.000 de lei

Iulian Lionte mai povestește că minorii au fost aduși cu mașina acolo și puși să facă treaba murdară, în locul vecinului. Paguba fermierului este de peste 10.000 de lei.

„Se vede pe camere cum mașina are farurile aprinse, la vreo distanță de un kilometru și jumătate. A stat mașina acolo o oră, cât mi-au tăiat copii aceștia foliile la cele patru solarii. Paguba se ridică la peste 10.000 de lei. Eu trebuie să mă grăbesc să refac solariile, ca să pot avea și în primăvară răsaduri. Pierd un an de producție. De patru ani de la cumpărarea terenului numai probleme am”, mai spune producătorul de legume.

Iulian Lionte, tânărul afacerist cu solariile tăiate: ” M-a dat în judecată pentru că mi-am montat camere de supraveghere video abuziv”

Iulian Lionte este un tânăr producător din România care, ca mulți alți tineri plecați la muncă în străinătate, a decis să revină în țară pentru a-și deschide o afacere. A investit toți banii câștigați în Italia în serele cu legume și afacerea a mers bine, în toată această perioadă. Problemele au apărut când vecinul său a vrut să pună cruce afacerii sale. Acum, tânărul fermier Iulian Lionte este convins că în spatele acțiunii de vandalism este tot vecinul său care, crede el, este procesoman.

„Are vreo 400 de procese la activ. M-a dat în judecată pentru că mi-am montat camere de supraveghere video abuziv și cerea ca instanța să-mi taie electricitatea. Nu a avut câștig de cauză”, mai povestește Iulian Lionte.

Comentarii
Adauga un comentariu