News Flash:

Investitii de 15 miliarde lei la Letcani

2 Decembrie 2003
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
•Prin eforturile depuse de catre senatorul PSD de Iasi Ion Solcanu, la Letcani a avut loc, la sfarsit de saptamana, darea in folosinta a statiei de masurare si reglare a presiunii de gaz metan, precum si a 13 kilometri de conducta de gaz •Valoarea totala a investitiei este de 15 miliarde lei •Au fost demarate proiectele de alimentare cu apa cu finantare SAPARD pentru patru sate din comuna Letcani •Primaria Letcani a solutionat 60 de cereri de atribuire de teren catre tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani destinat constructiei de locuinte

La sfarsitul saptamanii trecute, la Letcani a avut loc darea in folosinta a investitiei de aductiune de gaz, concretizata in construirea a 13 kilometri de conducta. Urgentarea realizarii acestei investitii, in valoare totala de 15 miliarde lei, a putut fi realizata datorita eforturilor depuse de senatorul PSD Ion Solcanu. La eveniment au participat, alaturi de parlamentarul de Iasi, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser, primarul comunei Letcani, Ovidiu Ursache, viceprimarul Petrica Mihai, directorul filialei Iasi a SC Distrigaz Nord SA Targu Mures, George Ceriu, precum si directorul Transgaz Medias, Dumitru Ioan. Conform declaratiei primarului Ovidiu Ursache, din valoarea totala de 15 miliarde lei, cat a costat investitia necesara realizarii statiei de masurare si reglare a presiunii gazelor, Consiliul Local al Primariei Letcani a asigurat 4,2 miliarde lei din bugetul local. Conform declaratiilor senatorului PSD de Iasi Ion Solcanu, construirea statiei de masurare si reglare a presiunii gazului metan, precum si construirea a 13 kilometri de conducta era o prioritate a municipalitatii Letcani inca de dinainte de realizarea referendumului. "Primarul din Letcani mi-a relatat atunci cand am trecut prin comuna, la referendum, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, neajunsurile populatiei datorate lipsei acestei statii de masurare si reglare a presiunii de gaz metan. Nu am facut decat sa intervin la directorul Coconea, de la Transgaz SA din Medias, si la directorul Stefura, de la Distrigaz Targu Mures. La mai putin de o luna de zile dupa ce am intervenit, investitia a putut fi concretizata", a declarat Ion Solcanu. Acesta a mai precizat ca daca nu ar fi intervenit pe langa forurile de conducere ale celor doua societati comerciale, de referinta in domeniul distributiei de gaz metan, lucrarile de construire a statiei de masurare si reglare a presiunii de gaz, precum si construirea in sine a celor 13 kilometri de conducta s-ar fi prelungit pana in vara anului 2004. "Societatea noastra va continua lucrarile de punere in functiune a instalatiilor de aductiune de gaz metan pentru viitorii consumatori de pe traseele ramase nebransate", a declarat George Ceriu, directorul filialei Iasi a SC Distrigaz Nord SA Targu Mures.

Apa prin SAPARD

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, Primaria Letcani a demarat lucrarile finantate cu fonduri din programul SAPARD privind masura 2.1, de alimentare cu apa in sistem centralizat a satelor Letcani, Cogeasca, Bogonos si Cucuteni. "Aceste sate ale comunei Letcani aveau neaparata nevoie de alimentare cu apa, pentru ca oamenii sa nu mai care apa ca in comuna primitiva, cu galetile sau cu bidoanele, mai ales in prag de iarna", a declarat viceprimarul Petrica Mihai.

Locuinte pentru tineri

O alta realizare importanta realizata de catre Primaria Letcani este aplicarea Legii 15/2003, referitoare la atribuirea de teren pentru construirea de locuinte pentru tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. "Pana in prezent, Consiliul Local a primit un numar de aproximativ 100 de cereri, din care 60 au fost solutionate favorabil, urmand ca, in termenul legal, primarul sa incheie procesul verbal de predare-primire a terenurilor, conform rapoartelor intocmite de comisia de resort a Primariei Letcani", a declarat primarul comunei Letcani, Ovidiu Ursache. Acesta a precizat ca parcelele atribuite fac parte dintr-un lot de 6 hectare, care au fost introduse in intravilan prin Planul Urbanistic General si pentru care a fost intocmit un Plan Urbanistic Zonal. "In total au fost intocmite 130 de parcele destinate constructiei de locuinte. Inca de la inceputul acestui proiect au fost prevazute si amplasamente pentru gradinta, scoala, biserica precum si utilitati necesare celor care isi vor construi case in aceasta zona", a declarat primarul comunei Letcani.
Aristotel FURTUNA
Gabi COHUT
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1326 viz    0 com
1503 viz    0 com
5660 viz    0 com
1035 viz    0 com
1125 viz    0 com
802 viz    0 com
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014907 (s)